Erdoğan'a Yanıt: Sen Boşa! Biz, Bedel Ödemeye Hazırız


Erdoğan'ın "Bekara karı boşamak kolaydır" sözüne Sıhhiye meyadanından yanıt geldi: Sen Boşa! Biz, bedel ödemeye hazırız!...

2 hafta önce Çağlayan'daki dev mitingle İsrail'e öfkesini haykıran Türkiye bu defa Ankara'dan "Hamas'a Selam, Direniş'e Devam" dedi.

Günler öncesinden hazırlıklarına başlanılan "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz" eylemi düzenlendiği Ankara Sıhhıye meydanı il dışından gelenlerin de katılımıyla erken saatlerde dolduruldu.

İsrail'e ve işbirlikcilerine tepki gösteren protestocular, sık sık 'Hamas'a Selam, Direnişe Devam' sloganını attı. Katılımcı konuşmacıların hepsi, İsrail'le yapılan ticaret antlaşmaların iptal edilmesini, İsrail'le ilişkilerin kesilmesini ve İsrail rejimine destek sağlayan Yahudi malların boykot edilmesi çağrısında bulundular.

Miting meydanına Gazze'den canlı telefonla bağlanan bir Filistinli yetkili, Türkiye'de yapılan bu destek eylemlerinin kendilerini çok fazla mutlu ettiğini, bu eylemlerle azda olsa dertlerini unuttuklarını, meydanı dolduran kalabalığın sesini, Abdulhamit han ve Fatih Sultan Mehmet Ruhunun olduğunu ve bu ruhla umutlandıklarını dile getirdi.

Mitingde konuşan Filistinli bir bayan, Türkiye'de devam eden Gazze'ye destek eylemlerinin kendilerinde ne ifade ettiğini kelimelerle anlatamadığını belirterek "Halkım adına sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Katımcı konuşmalardan Mazlumder genel Başkanı Ömer Faruk Gergellioğlu, hükümetin başında bulunanların duyguların samiyetlerin yanında, onları ciddi manada somut adımlarla halkın karşısına çıkmaları gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Konuşmasında başbakanın "bekara karı boşamak kolay" sözüne atıfta bulunarak, biz halk olarak her türlü bedeli vermeye hazırız, siz yeterki boşayın tarzında bir yaklaşımla seslenmesi meydandan büyük bir destek sloganı ile karşılık buldu.

Müsiat Ankara Şube başkanı Hüdaverdi Çakır, ise İsaril'e destek veren firmaları boykotla cezalandıran, Gazze için maddi yardımlarını esirgemeyen halka teşekür ederek, bütün ülkeleri onurlu duruş sergilemeye çağırdı.

Çakır, İran'ı Gazze'de meydana gelan olaylar karşısındaki duruşundan ötürü tebrik ettiğini ve diğer ülkelerinde bu duruşu sergilemesi gerektiğini belirtti. AGD genel başkanı ve Hak-iş genel başkanı somut adımların atılması çağrısında bulundu.

Eylem alanındaki kürsünün önüne açılan Lübnan İslami Direnişi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah pankartında yazılı "Artık müslümanlara yenilgi yoktur. israil örümcek ağına yaptığı yıkılacaktır" sözü miting sunucusu tarafından okununca, kalabak Nasrullah'a sevgi sloganları atmaya başladı. Eylem sırasında kalabalık arsında onlarca ABD ve İsrail bayragı yakıldı.

Sıhhiye meydanındaki protesto, Gazze ile dayanışma eylemlerin devam etmesi ve işlenen katliamların intikamının alınması için alınan sözler ve duadan sonra saat 16:00'da sona erdi.


1 yorum:

  1. RABBİM BU ÜMMETE FERASET VE BASİRET VERSİN BİZLER ŞU FUTBOLA GÖSTERDİĞİMİZ ÖZENİ VE ÖNEMİ DİNİMİZE GÖSTERSEK,BUGÜN NE IRAK NE AFGANİSTAN NEDE FİLİSTİN/GAZZE OLURDU.ALLAH BİZLERİ İSLAH ETSİN VE BİRAN ÖNCE İSLAM ŞUURUYLA ŞUURLANMAYI VE HAKKI ÜSTÜN KILIP ZALİMİ ALAŞAĞI ETMEYİ NASİP ETSİN

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.