(anadoluhaber) Fwd: O ödülleri geri ver...







---------- Forwarded message ----------

Amerikan Yahudi Kongresi'nden 2004'te Cesaret ödülü alan Başbakan Erdoğan' a vatandaşlardan çağrı
O ödülleri geri ver...


ABD'nin limitsiz desteği ile Gazze'de soykırım operasyonuna girişen İsrail'i nefretle karşılayan vatandaşlar, 2004 yılında Amerikan Yahudi Kongresi'nden "Cesaret Ödülü" alan Başbakan Erdoğan'dan, biran önce bu ödülü iade etmesini bekliyor.

 

Onur kırıcı ödül

Vatandaşlar Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Amerikan Yahudi Kongresi'nden "Cesaret Ödülü" alan dünyadaki tek Müslüman Devlet adamı olarak kalmasının onur kırıcı olduğunu belirterek, "Gazze'de böylesi akıl almaz insanlık dramı yaşanırken, Erdoğan bu onur kırıcı ödülü derhal iade etsin" diyor.

 

Çevik bir'in dostları

28 Şubat'ın önemli isimlerinden dönemin Genelkurmay Başkanı Çevik Bir de, 28 Şubat sürecinde sık sık ABD'ye giderek kısa adı JİNSA olan Yahudi Ulusal Güvenlik Komitesi üyeleri ile bir araya gelmişti.

 

İsrail'e hizmet ödülü

Amerikan Yahudi Komitesi, Amerika'nın en önde gelen ve etkin Musevi lobilerinin başında bulunuyor. Amerika'da 33 merkezi bulunan komite, özellikle İsrail'e hizmet eden ve edeceğine inanılan devlet adamlarına ödül veriyor.

 

İki haftadır, Filistin'in Gazze Şeridi'nde çoluk çocuk demeden yüzlerce insanı katleden soykırımcı İsrail'e tüm dünyadan ve Türkiye'nin dört bir yanından öfke yağıyor. Vatandaşlar Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, kısa adı AJC olan Amerikan Yahudi Kongresi'nden "Cesaret Ödülü" alan dünyadaki tek Müslüman Devlet adamı olarak kalmasının onur kırıcı olduğunu belirterek, "Gazze'de böylesi akıl almaz insanlık dramı yaşanırken, Başbakan Erdoğan ödülü derhal iade edip, Türkiye'nin onurunu kurtarmalıdır" diyor.

 

Türkiye-İsrail dostluğu geliştirilmeli

Kısa adı AJC olan Amerikan Yahudi Kongresi, 2004 yılı Ocak ayında New York'taki HSBC binasında düzenlenen törenle Başbakan Tayyip Erdoğan'a 'Cesaret Ödülü' verilmişti. Ödül tüm dünya basınında, "Erdoğan, Yahudi Kongresi'nden cesaret ödülü alan dünyadaki tek Müslüman devlet adamı" olarak bahsedilmişti. Törende konuşan Başbakan Erdoğan da, Türklerle Yahudilerin yüzyıllar içinde yoğrulan dostluk ve güven ilişkilerinin yeni dünyadaki yansımasını burada gördüklerini belirterek, şöyle konuşmuştu: "Türkiye ile İsrail arasındaki dostluk, anlayış ve güven temelindeki ilişkiler daha da geliştirilebilir. Ortadoğu'da salt askeri güç kullanımıyla çözüm bulunamaz. Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır."

 

İkinci cesaret ödülü

Amerika'daki etkin Musevi lobilerinden Anti Defamation League (ADL) ve American Jewish Committiee (AJC) 2004 yılında ayrı ayrı Başbakan Erdoğan'a "Cesaret Ödülü" vermişti. Başbakan Erdoğan, 2004 yılında ABD'deki Musevi lobisinin etkin kuruluşlarından Anti Defamation League'den de(ADL) 'cesaret ödülü' almıştı. Anti Defamation League Erdoğan'a, 2. Dünya Savaşı'nda Türk diplomatların Musevilerin hayatını kurtarmasından dolayı 'İlgi Göstermeye Cesaret Etmek Ödülü' verdi. Başbakan Erdoğan daha önce de, kısa adı CSIS olan Uluslararası Araştırma ve Strateji Merkezi'ne giderek konuşmalar yapmıştı.

 

Musevi olmayan tek Başbakan

Tayyip Erdoğan'a "cesaret ödülü" veren "American Jewish Congress" (AJC) adlı kuruluş, WJC"ye bağlı. Theodore Herzl tarafından Dünya Musevilerini bir "ulusal yurda" kavuşturma amacıyla 19. yüzyıl sonunda kurulan "World Jewish Congress" (WJC) İsrail devletini kurmakla amacını gerçekleştirmiş bir Yahudi teşkilatı. Daha önce AJC tarafından 10 kadar kişi ödüle lâyık görülmüştü; bunlar arasında İsrailli veya Musevi olmayan tek Müslüman devlet adamı Tayyip Erdoğan.

 

İkinci cesaret ödülü

Amerika'daki etkin Musevi lobilerinden Anti Defamation League (ADL) ve American Jewish Committiee (AJC) 2004 yılında ayrı ayrı Başbakan Erdoğan'a "Cesaret Ödülü" vermişti.

 

Başbakan Erdoğan, 2004 yılında ABD'deki Musevi lobisinin etkin kuruluşlarından Anti Defamation League'den de (ADL) 'cesaret ödülü' almıştı. Anti Defamation League Erdoğan'a, 2. Dünya Savaşı'nda Türk diplomatların Musevilerin hayatını kurtarmasından dolayı 'İlgi Göstermeye Cesaret Etmek Ödülü' verdi.

 

Ecevit de boynuz ödülü almıştı

Amerikan Yahudi Kongresi, 17 Ocak 2002'de dönemin Başbakan Bülent Ecevit'e de Boynuz şeklindeki "Dostluk ve Barış Ödülü" vermişti. Ecevit'e bu ödül "Daha güvenli ve demokratik bir dünya için Amerika ve İsrail'le yaptığı ortaklıktan dolayı" bir teşekkür olarak sunulmuştu. Kongre'nin, dostluk ve cesaret ödüllerini, İsrail'e hizmet edenlere verdiği kaydediliyor.

 




 




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.