(anadoluhaber) Güney'in silinmeyen Fethullah Gülen kayıtları

Tuncay Güney'in sorgusunun yer aldığı ilk CD'de Güney, Susurluk sürecinde Fethullah Gülen grubuyla Veli Küçük arasındaki ciddi bir temas olduğunu iddia ediyor



İSTANBUL - Ergenekon davasının sanık avukatları Tuncay Güney'in Fethullah Gülen'le ilgili sözlerinin kayıtlardan silindiğini söylüyor ancak kayıtlarda Güney'in Gülen cemaatine ilişkin silinmeyen sözleri de var. NTV'nin haberine göre avukatlara dağıtılan 1. CD'de Güney, Susurluk sürecinde Veli Küçük tarafından dönemin Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni Hüseyin Gülerce'ye gönderildiğini söylüyor.

Güney'in sözleri şöyle:
"Zaman Gazetesi'ne, Yenibosna'ya gittim. Dedim ki, "Veli paşam der ki, Zaman Gazetesi'nde hakkımda böyle şeyler çıkıyor bugüne kadar. Hüseyin Gülerce'ye selam söyle, o da yukarıya iletsin, ittifak müttefik hareketlerimiz olsun."

Güney, ardından yaşanan gelişmeleri şöyle anlatıyor:
"Benim yanımdayken toplantıya gireceklermiş, gazetenin birinci sayfalarını yapan adamları çağırıp geldiler. Şimdi size söylüyorum, Susurluk yaygaralarıyla ilgili Aksiyon Dergisi'ne, Zaman'da bundan sonra yayımlarımızda Veli Küçük'e karşı bir şey istemiyoruz, yukarıdan böyle emir geldi. O günden bu yana Zaman'da ve Aksiyon'da Susurluk yazıldı ama Veli Küçük ismi es geçildi."

Güney, Fethullah Gülen'in 12 Eylül'den önce Erzurum'da Komünizmle Mücadele Derneği kurucularından olduğu dönemde Gladio ile bağlantılı çalıştığını iddia ettiği "Yeniden Milli Mücadeleci" grubuyla temas kurduğunu iddia ediyor. Ve Veli Küçük'ün de bu grupla birlikte hareket ettiğini vurguluyor.

-Veli Paşa, Fethullah Hoca'nın yanında mı?
-Şimdi o döneme kadar bilmiyordum. Aslında Mehmet Demircan da bilmiyormuş ama onun yanındaymış, bizim haberimiz yokmuş.
-Fethullah Hoca'yla birlikte ama sizin haberiniz yok?
-Nereden tanışırlar, bu 'birlik komitesi' dediğimiz milli mücadeleciler var geçmişte. Milli mücadelecilerden tanışırlarmış, zaten Fethullah Hoca'nın bütün elemanları bakın milli mücadeleci elemanlar.




--
---------------------------------------------------------
SİYASAL İSLAMCILARA,  İŞBİRLİKÇİ MİLLİYETÇİLERE
VE BÖLÜCÜLERE KARŞI DURACAK
BİR GRUP KURULDU.
ARAMIZA KATILIN GÜÇ KAZANALIM.
         DEMOKRATIZ-BİZ
Geçerli web adresi:
http://groups.google.com.tr/group/demokratz-biz
-----------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.