HAMAS'TAN İSRAİL'E YANIT: DİRENİŞE DEVAM!

Terörist iSRAİL'in uzun süredir sürdürdüğü Gazze'deki katliamla ilgili İsrail Başbakanı Olmert, operasyonda istediklerini elde ettiklerini açıklarken Hamas'tan jet hızı ile cevap geldi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in Gazze'de tek taraflı ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. Operasyonda Hamas'a ağır kayıplar verdirdiklerini anlatan Olmert, "Gazze'de hedeflediğmiz amaçlara ulaştık" diye konuştu. Olmert, sivil halka ellerinden geldiğince zarar vermemeye gayret ettiklerini öne sürerek, Mısır'a da barış için gösterdiği iyi niyet ve çabalarından dolayı teşekkür etti. Ateşkesin bu gece saat 02:00'da yürürlüğe gireceğini söyleyen Olmert, İsrail askerlerinin, ateşkesin devamı için Gazze'de kalacağını belirtti. Esir asker Şalit'in serbest bırakılması için girişimlerini sürdüreceklerini belirten Olmert, "Bu operasyonla İsrail, gücünü ortaya koymuştur" dedi.

Olmert, rehin asker Gilat'ın kendi önceliklerinden biri olduğunu belirtti. Olmert İsrail halkının askerin yaptığı operasyona büyük bir destek verdiğini ve kararlılıkla bunun sürdürülmesinden yana olduklarını gördüğünü anlattı.

Terörist İsrail'in bu açıklamalarina ve tek taraflı ateşkes çağrısına Filistinin tek ve gerçek temsilcisi Hamas'ın cevabı gecikmedi...


Bu açıklamadan sonra Açıklama yapan İslami Direniş Hareketi Hamas yetkilileri şehitlerin intikamının alınacağını ve savaşın daha bitmediğini açıkladı...

Hamas, tek taraflı ateşkesin savaşın bittiği anlamına gelmeyeceğini belirterek, direnişe devam edeceklerini açıkladı.

Suriye'nin başkenti Şam'daki bir Hamas yetkilisi, İsrail'in ateşkes ilanının ''yetersiz'' olduğunu ve Hamas'ın ''tüm araçlarla'' direnişi sürdürmeye hakkı olduğunu söyledi.

"İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE KALDIĞI SÜRECE SAVAŞ SÜRECEK"

Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Osama Hamada ise El Cezire Televizyonu'na yaptığı açıklamada, İsrail ordusu Gazze'de kaldığı sürece savaşmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Hamada, ''Eğer İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde kalmayı sürdürürse, bu, işgal güçlerine karşı direniş için geniş bir kapıdır'' dedi.

"DİRENİŞE DEVAM"

Gazze'deki Hamas sözcüsü Fevzi Barhum ise, ''Tek taraflı ateşkes, (İsrail) saldırısı ve kuşatmanın sona ermesi anlamına gelmiyor. Bu, savaş eylemleri anlamına gelir ve dolayısıyla direnişe son verilmesi anlamına gelmez'' diye konuştu.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.