(anadoluhaber) İsrail ordusu oksijen tüplerini füze gibi gösterdi

İsrail ordusu oksijen tüplerini füze gibi gösterdi
Demirhaneyi vurup bir sivili katleden İsrailli, basına oksijen tüplerini Grad füzesi olarak lanse etti
Perşembe, 01 Ocak 2009 15:47

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

Gazzeli demirci Ahmet Abdullah Semmur`un mesleği gereği kullandığı oksijen tüpleri, İsrail ordusu tarafından Grad füzesi ilan edildi.

İsrail propaganda makinesinin ürettiği son yalan sekiz Filistinli gencin katledildiği bombalama sonrası ortaya çıktı.

Yaşananları İsrail insan Hakları Örgütü'ne anlatan Semmur, saldırı sırasında Salahaddin Caddesi`nde kamyonuyla oksijen tüpleri taşıyordu.

Demirci atölyesindeki malzemelerin bombardımanda ziyan olmasını istemeyen Gazzeli usta, oksijen tüplerini başka bir yere taşımaya karar vermişti.

Astım hastası olan ve tozdan uzak durması gereken Semmur`un oğlu İmad ve 7 arkadaşı, taşınacak tüpleri dışarı çıkarıyordu.

Caddenin karşı tarafında, kamyonunda oturan Sammur daha sonra olanları şöyle anlattı:

"Oğlum Imad, taşınacak tüpleri düzenlemek için kamyonun üzerine çıktığında hemen yanı başında bir ateş topu gördüm ve ardından da devasa bir patlama meydana geldi. Ortalık ana baba gününe dönmüştü."

Hemen oğlunun yanına koştuğunu belirten Semmur, her yerin kan gölüne döndüğünü ve içinde oğlunun da bulunduğu cesetlerin etrafa saçıldığını görünce bayıldığını anlattı: "Uyandığımda bana oğlumun ve ona yardım eden 7 gencin şehit olduğunu söylediler."

Sammur`un atölyesinin yanındaki komşu evi de yerle bir olmuş ve evin duvarının atölyenin üzerine çökmesi nedeniyle saldırının gerçekleştiği yerde 10 metre derinliğinde bir çukur açılmıştı.

Acılı babayı çileden çıkaran ise, oksijen tüplerinin füze olduğunu ve bu yüzden vurulduğunu söyleyen İsrail ordusu açıklaması oldu.

"İsrail ordusunun kamyonun Grad tipi füzelerle dolu olduğunu ve bu nedenle kamyonu vurdukların yönündeki iddialarını duyduğumda şok oldum" diyen Filistinli, dünyadaki en iyi silah uzmanlarının gelerek atölyesinde inceleme yapmasını ve gerçekleri ortaya çıkarmasını istedi.

Semmur, İsrail ordusunun iddialarının yalan ve iftiradan ibaret olduğunu dile getirdi.

Kendisi ve oğullarının ailesinin tek geçim yeri olan atölyesinde yıllardır çalıştıklarını belirten Semmur, kendisinin hiçbir siyasi ve askeri gurupla ilişkisinin bulunmadığına dikkat çekerek "Yıllarca İsrail'de çalıştım, kuşatmadan sonra Gazze'ye gelerek demircilik mesleğimi burada sürdürdüm." şeklinde konuştu.

Sadece Hamas`ı ve onun silahlarını hedef aldığını iddia eden İsrail ordusunun birkaç günde 4 yüz Gazzeli`yi nasıl öldürdüğü böylece bir kez daha ortaya çıktı. Saldırılarını You Tube`da yayınlayan İsrail`e göre oksijen tüpleri Grad füzesi, Gazzeli gençler Hamas militanı....


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.