ÇEÇEN KOMUTAN ŞİMDİLİK ÖZGÜR!

Rusya'ya teslim edilmek istenen, ancak pasaportunu yırtarak son anda sınırdışı edilmekten kurtulan Abdulazimov, kamuoyunun tepkisi üzerine serbest bırakıldı.

Rusya'ya teslim edilmek istenen Çeçen komutan Abdulazimov, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler etkisini österdi. İçişleri Bakanlığının emri ile ihraç kararı ertelendi. Çeçen Komutan Kumkapıdaki Yabancılar Şube Müdürlüğündeki nezarethaneden çıkarılarak dün akşam ikamet ettiği İstanbul'daki evine geri döndü.


Eski Çeçen komutan İmran Abdülazimov, Rusya'ya iade edilmiyor. 'dunyabulteni'nin ulaştığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden üst düzey bir isim, Abdülazimov'un vizesinin altı ay daha uzatıldığını söyledi, sığınma talebi ile ilgili işlemlerin de halledileceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aynı isim, medyanın haberi veriş tarzını da eleştirdi. İmran Abdülazimov'un, Rusya'ya gönderilmediğini, vize sorunu nedeniyle, yurt dışına çıkış yaptırılmak istendiğini kaydeden yetkili, bu çıkışın da Abdülazimodv'un istediği güvenli bir ülkeye olacağını belirtti. Emniyetçi üst düzey yetkiliye göre, tüm vize problemlerinde hep aynı prosedür işletiliyor.

Geçtiğimiz hafta, Çeçen direnişçilerin kuvvetlerinde komutanlık da yaptığı belirtilen İmran Abdülazimov, sınır dışı edilmek üzere havaalanına getirilmişti. Fakat elleri arkadan kelepçeli Abdülazimov, pasaportunu son anda yırtarak, yurt dışına gönderilmesini engellemişti.

İkinci Çeçen direnişinde önemli görevlerde bulunduğu kaydedilen Abdülazimov, uzun süre Bakü'de mülteci olarak yaşamıştı. Abdülazimov, FSB ajanlarının tacizi ve sonrasında Rusya'ya iade edilme ihtimali belirince ailesi ile birlikte İstanbul'a sığınmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.