T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) YOLSUZLUKLAR AÇIKLANIYOR .. DALGA DALGA ..


MİLLİ İNSİYATİF SES VERİYOR ..
YOLSUZLUKLARI AÇIKLAMAK İÇİN SIRASINI BEKLEMEYİN .. AÇIKLAYIN .. DOSYALARI SAVCILARA TESLİM EDİN ..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YOLSUZLUK İHBARLARI ..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(SAMSUN) " EN BÜYÜK EMLAKÇI BEKTAŞ"
Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, Atakum bölgesinde kayıt dışı olarak çalışan.
28 Ocak 2009 Çarşamba - / http://www.halkgazetesi.com.tr/

Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, Atakum bölgesinde kayıt dışı olarak çalışan ve ülke ekonomisine en büyük zararı veren kişinin Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş olduğunu belirterek, “Yaptığı yolsuzluk ve

 usulsüzlüklerin had safhalarda olduğunun halkımız tarafından bilinmesi gerekiyor” diyerek elindeki belgeleri kamuoyuyla sırası gelince paylaşacağını belirtti ..

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş’ın düzenlediği toplantılarda 5 yılda neler yaptıklarını güzellikleriyle doluca anlattığını belirten Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hasan Arslan, “Bektaş kime ne anlatırsa anlatsın, neler yaptığı, yapmadığı, doğrusu ve yanlışı, belgeleriyle birlikte elimizde olduğunun öncelikle kamuoyunca çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bu 5 yıllık süreçte Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş’ın güzel projelerinin olmadığını söylemek mümkün değil. Ancak bunların yanı sıra da yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerin de had safhalarda olduğunun halkımız tarafından da ayrıca bilinmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

ATAKUM ANAKUM OLDU
Türkiye genelinde inşaat ve emlak sektöründe son 5 yılda çok yoğun ve hareketli bir dönemin yaşadığını belirten Arslan, bu hareketlilikten Samsun’un da nasibini aldığını, bu dönemde sanayi sektöründe Kutlukent ve Yeşilkent beldelerinin, konut alanında ise Atakum’da yapılaşmanın yoğunlaştığını söyledi. Arslan, “Konut sektöründe böylesine yaşanan hareketin olduğu bir dönemde Atakum bölgesinde kayıtdışı olarak çalışan ve Türkiye ekonomisine de önemli zarar vererek en iyi emlakçılık yapan kişinin de kim olduğu sorulursa, buna cevap olarak benim gibi herkes Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş diyecektir.
Atakum bugünkü başkan ve yönetiminin başarısızlığından dolayı da Anakum ilçesi olmuştur. Ancak Atakum sahipsiz ve öksüz değildir” şeklinde konuştu.

ADEM BEKTAŞ’IN BAŞARISI DEĞİL
En çok inşaat yapılan ve tercih edilen bölge sıralamasında Atakum’un sadece Samsun’da değil Karadeniz’in de 1.sırasında yer aldığını belirten Arslan, “Bu kesinlikle sadece Adem Bektaş’ın başarısı değildir. Bunun en büyük nedeni Atakum’un öncelikle üniversite bölgesinde olması, coğrafi yönünden bakıldığında sahil bandında bulunması ve turizm potansiyelinin olması, konut inşaat alanlarının yeniden imara açılarak yeniden yapılanması için müsait bölge konumunda bulunmasıdır. Tüm bu etkenler nedeniyle halkımız ve yatırımcı için Atakum cazip bir bölge olmuştur” dedi.

KOMİK BULARAK GÜLÜP GEÇİYORUM ..
Arslan, “Atakum’da yapılan inşaatlardan alınan altyapı ücretleri, inşaat ruhsatlarından elde edilen gelirler, belediye tarafından yapılan haksız imar uygulamaları, daha önce yeşil alan olarak halkın kullanacağı taşınmazlar üzerine yapılan imar tadilatları ile bu alanların arsaya çevrilerek kendi yandaşlarına sattıkları arsalardan elde edilen gelirler ile Atakum Belediyesi Karadeniz’de en çok gelire ve mülkiyetlere sahip olan belediye sıralamasında 1. sıradadır. Böylesine önemli derece de mülkiyete sahip olup yüksek gelir elde edenlerin 5 yılda Atakum’da yapılan projelerini ve hizmetlerini sadece komik bularak gülüp geçiyorum” şeklinde konuştu.


BELGE VE DÖKÜMANLARLA AÇIKLAMA YAPILACAK ..
Atakum’da özel şirketler tarafından yapılan ve halkın hizmetine sunulan özel hastane ve alışveriş merkezi, yeni açılan işyerleri ve banka şubelerini Bektaş’ın adeta kendi başarısı olarak anlattığını ifade eden Arslan, “Hatta Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan projeleri adeta kendisine mal eden Bektaş, Asfalt plenti, sahil yolu ve servis yolundan bahsediyor. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum asfalt plenti kimin? Asfalt plenti neden tek başına Atakum’a mal ediliyor? Ayrıca bu kadar yüksek gelirler elde eden bir belediyenin yaptığı hizmetlere bakarsanız kamuoyu da bunlara komikçe bizim gibi gülüp geçer. Adem Bektaş turizm bölgesi olan Atakum’da yapacağı çok güzel bilboardlarda tanıtımlarını yaptığı Sahil Yolu projesi vardı. Sahil Yolu projesi yalan mı oldu, hayal mi oldu? Adem Bektaş, turizm adına Atakum’da ne yaptı? Çıksın kamuoyuna bunu açıklasın ama açıklaması da mümkün değil. Çünkü Atakum da sahil bulvarı olan Adnan Menderes Bulvarı ortada. Köstebek yuvası olan, yağmurlarda adeta gölet haline gelen Sahil Yolu ile ilgili hayal olan projesini de herkes biliyor. Yapılmamasının nedenini ise biz çok iyi biliyoruz. Tüm bunların yanı sıra önümüzdeki günlerde daha çok geniş kapsamlı belge ve dökümanları ile birlikte TV programında basına ve kamuoyuna açıklamalar yaparak Atakum’da yaşayan halkımızı da bilgilendirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SAMSUN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ, "ÖRGÜTLENME KOMİSYONU'NUN " BUGÜNKÜ (28.01.2009- saat: 16 ..) TOPLANTISINDA GENÇLİK TEMSİLCİSİ'NİN DE KATILIMIYLA ALDIĞI ÜÇ KARAR .."   

 

1 - SAMSUN'DA ŞUBAT AYI SONLARINA DOĞRU , GENİŞ KATILIMLI ULUSAL BİR PLATFORM OLUŞTURULARAK, " YOLSUZLUKLARA KARŞI YÜRÜYÜŞ VE MİTİNG " YAPILMASI İÇİN DEVAM EDEN İMZA KAMPANYASI İLE BİRLİKTE İLGİLİ KURULUŞLARA GÖNÜLLÜ ÖNERİ GÖTÜRMEK ..

 

2- YOLSUZLUK DOSYALARININ ÖZELLİKLE SAMSUN'LA İLGİLİ OLANLARIN, AÇIKLAYANLARCA SAVCILIKLARA VERİLMESİ İSTENECEK ..

 

3- İMZA KAMPANYASI BİR HAFTA DAHA SÜRECEK, İMZALARIN TÜMÜ TOPLANARAK SAMSUN VALİLİĞİ ELİYLE " BAŞBAKANLIK MAKAMI'NA" YOLLANACAK ..

... ...........   .....................

   KARARLAR YÖNETİM KURULUNA SUNULDU ..

-----------------------------------------------------------------------------------

TMO vurgununa 2 tutuklama ..



Açıklama: "Fındık Kurdu 4" operasyonunda 2 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi.
Kategori:
Yaşam
Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2009
Geçerli Tarih: 28 Ocak 2009 21:33
Site: Giresun Işık
URL: http://www.giresungazete.net/haber_detay.asp?haberID=3714


Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) fındık alımlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan "Fındık Kurdu 4" operasyonunda 2 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı ve Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 2 aylık teknik takibin ardından 14 Ocak 2009 tarihinde Samsun'un Çarşamba, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy ve Ayvacık ilçelerinde başlatılan "Fındık Kurdu 4" operasyonunda 58 kişi gözaltına alınmıştı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 20 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayı yürüten cumhuriyet başsavcısı, son olarak 4 kişinin daha ifadesine başvurdu. Sorgulanan 4 kişiden TMO memuru B.K. ile Saraçlı Köyü Muhtarı A.Z., tutuklanarak Çarşamba Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklanan son 2 kişiyle birlikte tutuklu sayısı 9'a çıktı.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FINDIKTA YENİ BİR OYUNMU ?  

Fındıkta yeni bir oyun mu?
 
Türkiye'de üç yıldan beri fındık alımı yapan TMO'nun geçen kasım ve aralık aylarında gerçekleştirdiği 'fındık kabuğu kırma ihalesi' kafaları karıştırdı. Fiskobirlik'in aldığı ilk ihaleyi iptal eden ofisin açtığı ikinci ihaleyi, TMO'ya ton başına 47 TL ödemeyi taahhüt eden bir firmanın kazanması şaşkınlık yarattı.
 

   Toprak Mahsulleri Ofisi'nin geçen kasım ve aralık ayında yaptığı 'fındık kabuğu kırma ihalesi' ile ilgili iddialar, kafalarda soru işaretleri yarattı. gazete55.net'in haberine göre 3 yıldan beri 'fındık alımı' yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kasım ve aralık aylarında iki ayrı 'fındık kabuğu kırma' ihalesi açtı. Fiskobirlik'in aldığı ilk ihale iptal edilirken, ikinci ihaleyi ise özel bir firma kazandı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı ise 30 bin ton kabuklu fındığı TMO'ya ton başına 47 lira ödeyerek kırmayı taahhüt eden firmanın, bu işlemden 750 bin TL zararda olduğunu iddia ederek, söz konusu firmanın neden bu zararı üstlendiği sorusunu gündeme getirdi.

     Akbaşlı, Erdoğan'a da iletti Akbaşlı, ihaleyle ilgili endişelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Ulusal Fındık Konseyi'ne de bildirdi. Başbakanlığa gönderdiği dosyada, 30 bin kabuklu fındığın TMO depolarından alınması, taşınması, kırılması ve ayıklanması ve istenilen yere teslimi ile TMO'ya ödenecek para ve kabuk satışından elde edilecek gelirleri karşılaştırmalı olarak ortaya koyan Akbaşlı, "İhalenin bütününe baktığımızda toplam fabrikacı zararı 750 bin  (eski rakamlarla yediyüzellimilyar)TL'dir. Şimdi burada insanın aklına ister istemez gelen ilk soru, sayın ve kıymetli fabrikacılarımız bu zararı neden, niçin üstlenmektedirler? Bu sorulara cevap bulmak, aydınlanmak ve en önemlisi bu olumsuz durumun birileri tarafından izah edilmesi gerekmektedir" dedi. gazete55.net'in haberinde kafaları karıştıran fındık kırma ihalesiyle ilgili iddialar şöyle gelişti:

       İlk ihale iptal edilmişti TMO depolarında biriken fındıklardan 30 bin tonunu yağlığa ayırdı. Ofis bu miktar fındığın kırılması ve içinin ayıklanarak kabuğundan ayrılması amacıyla kasım ayında 'fındık kırım' ihalesi açtı. 8 özel firmanın da katıldığı ihaleyi kabuklarını almak ve üste de ton başına 16 lira vermek kaydıyla üretici kuruluşu olan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik) kazandı ancak ihale iptal edildi. Aralık ayında açılan ikinci ihalede ise, kırımdan ayrı olarak piyasaya sürülmek üzere, 'Standart:1 numara tabir edilen 13-15 mm fındığın seçilmesi' şartı getirildi.

      Özel firmadan rekor teklif Fiskobirlik, ikinci ihalede ise kabuktan ayrı olarak ton başına 12 TL vermeyi önerdi. Fiskobirlik'in ton başına vereceği parayı 16 TL'den 12 TL'ye düşürmesine, Standart:1 numara fındığın seçimi nedeniyle işçilik maliyetinin artmasının yol açtığı bildiriliyor. Fiskobirlik ikinci kırım ihalesinde maliyetlerin artması nedeniyle üste ödeyeceği parayı 16 TL'den 12 TL'ye düşürürken, ihaleye giren özel firmalar, bu rakamı ilk ihalenin çok üstüne çıkarttı. İhaleyi ton başına 47 TL ödemeyi taahhüt eden bir firma kazandı."

       Ajans Habertürk ..


 http://www.giresunajans.com/

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fındık Araştırmada yolsuzluk iddiası!http://www.yesilgiresun.com.tr/

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim FAE'de çalışan bir geçici işçi adına bordro düzenleyerek ücret ödemesi yapıldığını ileri sürdü. Karaibrahim bu ödemenin yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa hangi siyasinin akrabasının hesabında bulunduğunu da sordu.

 Tarih : 27 Ocak 2009

-/http://www.yesilgiresun.com.tr/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP GİRESUN MİLLTVEKİLİ EŞREF KARAİBRAHİM ..

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim dün parti il binasında düzenlediği basın toplantısında ortaya Giresun gündemini sarsacak bir iddia attı. Karaibrahim, Fındık Araştırma Enstitüsü bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışan bir kişiye çalışmadığı halde bordro düzenleyerek ödemede bulunulduğunu ve bu ödemenin bir siyasinin yakının hesabında bulunduğunu öne sürdü. 
Karaibrahim, siyasinin ismini açıklamazken konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını ve konuya ilişkin olarakta soru önergesi vereceklerini söyledi. Karaibrahim şöyle dedi ”FAEde geçici işçiler var. Bu işçilerden birisine çalışmadığı halde bordro düzenleyerek paralar çekilmiş mi? Çekilmemiş mi? Bu para alınmışsa şu anda hangi siyasinin akrabasının hesabında. İsim vermiyorum, ben duyumumu söylüyorum. Giresun'daki duyumumu sizlerle paylaşıyorum. Bunları ilin yetkilileri açıklayacaklardır. Konuyu da soru önergesi olarak ilgili bakana ileteceğiz. Konu ile ilgili olarak belki savcılarımız inceleme başlatabilir. Bu bir duyumdur altından bir şey çıkar çıkmaz demiyorum” dedi.
FAE BİR YERE TAŞINAMAZ ..
CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, FAE'nin Ordu veya başka bir yere götürülmesinin söz konusu olamayacağını da söyledi. Karaibrahim; “Hiç kimse bu kuruluşu buradan başka yere götüremez. Hepimiz ayağa kalkarız. Giresunlu ayağa kalkar bunu ortaya atanlar iyice düşünsünler” dedi. Eşref Karaibrahim, Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı'nın FAE ile ilgili görüşlerine ise bir anlam veremediğini kaydetti. Karaibrahim, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in bu kuruluşla ilgili olarak seçime 2.5 ay kala yaptırım uygulamaya kalkmasını ise manidar bularak kendisinin yolla ilgili bir açıklama yapmadığını belirterek şöyle dediğini kaydetti ”Oradan bir şey mi kapmaya çalışıyorsun. Sen müteahhitsin, yada müteahhit çevrenden bir takım arkadaşların var bu işleri bilirsin anlamında bir açıklama yaptım. Arkadaş hemen bu işe balıklama daldı ve bana cevap vermeye çalıştı.”

--------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------

ÇAY ÜRETİCİSİNİN ALINTERİNİ, YETİMİN YOKSULUN HAKKINI, İŞÇİNİN MEMURUN HAKKINI,TRİLYONLARCA LİRAYI, REKLAM ŞİRKETLERİNE, BAYİ ŞİRKETLERİNE, İHALECİLERE, KURUM MARKASINI KULLANDIRTARAK, FAİZLERLE OYNAYARAK, ... VD.  HORTUMLATAN VE HORTUMLAYAN, 100LERCE BELGEYLE YAPTIKLARI DEVLET BİRİMLERİNDE AÇIKÇA ORTAYA KONAN,  TÜRK TARİHİ DÜŞMANI ÇAY-KUR GENEL MÜDÜRÜ " FABRİKATÖR" EKREM YÜCE, MEHMET MAZLUM'U SUSTURMAK İÇİN KOMPLO ÜZERİNE KOMPLO DÜZENLİYOR, KANUNSUZ, HUKUKSUZ İŞLEMLERLE, DEVLET BİRİMLERİ EL KOYDUĞU HALDE, YETKİSİZ VE USULSÜZ İŞLER YAPTIĞINI BİLEREK  SUÇ İŞLİYOR ..

MEHMET MAZLUM,  HERGÜN YAPTIKLARINI BAŞBAKANLIK DAHİL DEVLET BİRİMLERİNE İLETİYOR.. MEHMET MAZLUM'UN,  DİLEKÇE YAZMAKTAN, BELGE, BİLGİ DİZMEKTEN,  PARMAK UÇLARI NASIR BAĞLADI ..

 MEHMET MAZLUM, SACILIKLARDAN VE KOM'DAN, ÇAY-KUR VE GENEL MÜDÜR HAKKINDAKİ, TÜZEL VE KİŞİ, TÜM İHBAR VE ŞİKAYETLERİN BİRLEŞTİRİLMESİNİ VE SORUŞTURMALARIN HUKUK GEREĞİ BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLEREK YAPILMASINI  YENİ BİR DİLEKÇEYLE TALEP ETTİ.

MEHMET MAZLUM'U ANCAK "ÖLÜM" SUSTURUR ..

----------------------------

çay

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.