Erdoğan'dan İsrail'e eleştiri...ER YA DA GEÇ 'HAK' EGEMEN OLACAK !

Eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Antalya'ya gelen Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende 10 projenin toplu açılışını yaptı.

Törende Gazze'ye kara harekatı başlatan İsrail'i sert şekilde eleştiren Erdoğan, İsrail'in orantısız güç kullandığını söyleyerek, "Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" dedi.

Gazze'ye kara harekatını başlatan İsrail'i ağır şekilde eleştiren Başbakan Erdoğan, "Şu anda İsrail ne yazık ki orantısız güç kullanımıyla bir insanlık dramına imza atmıştır. Bu insanlık dramı, inanıyorum ki İsrail'i kendi içinde birçok sıkıntılara mahkum edecektir. Bu gidiş, gidiş değildir. Yanınıza bazı yandaşlar bulabilirsiniz, destek verenler bulabilirsiniz; ama hiçbir zaman hak yerde kalmaz, egemen olur. O bombaların altında ölen çocukların ahı yerde kalmayacaktır, savunmasız annelerin ahı yerde kalmayacaktır, o gözyaşları yerde kalmayacaktır. Tabii ki bizler sorumluluk mevkiinde olan ülkeleriz. Bütün çalışmalarımı duygusallık içinde değil, diploması içinde yürütmek durumundayız. Bu diplomaside attığımız adımları iyi düşüneceğiz, müzakeresini yapacağız, ona göre atacağız. Bu şekilde Türkiye tarihi misyonuna uygun olanını yapmış olur" diye konuştu.

Törende yaptığı konuşmasında Gazze'de yaşananların bir insanlık dramı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu gidiş, gidiş değil. Yanına bazı yandaşlar, destek verenler bulabilirsiniz ama hiçbir zaman hak yerde kalmaz. Er ya da geç hak egemen olur. Savunmasız kadınların ve çocukların ahı yerde kalmayacaktır" dedi. Türkiye'nin de üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin veto hakkının olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, geçici üyelerin veto yetkisi olmadığını söyledi.

"Tabii ki bizler de dünyada dolaşıp anlatacağız" diyen Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili olarak Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin ardından bu akşam da batılı ülkelerle telefon görüşmeleri yapacağını söyledi. "Öfke ile kalkan zararla oturur" diyen Başbakan, "Biz öfke ile kalkanlardan değil, akılla, bilgiyle, tecrübe ile kalkacağız. Bu duyarlılığı olan ülke olarak, Türkiye olarak bu süreci devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

"Biz tarih veririz, verdiğimiz tarihte bitiririz"

Törende yaptığı konuşmada Antalya'nın Akdeniz'in incisi, denizin, kumsalın, güneşin kenti olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, yaptıkları yatırımlarla Antalya'nın değiştiğini belirtti. Hizmet konusunda henüz yolun başında olduklarını ve yola devam edeceklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, kente kazandıracakları daha pek çok proje olduğunu söyledi. Antalya'nın bir Türkiye kenti değil, dünya kenti olarak ismini yazdıracağını söyleyen Erdoğan, sadece Antalya'ya hükümet olarak yapılan yatırımın 5 katrilyon olduğunu bildirdi. Ülkenin her bir şehrinin değerlerini öne çıkaracaklarını belirten Başbakan Erdoğan, toplu açılışlar yaptıklarına dikkat çekti.

Önceki dönemde projelerin temellerinin atıldığını ve öylece kaldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bizden önceki iktidarlar Ankara'dan çıkmaya üşenirlerdi" diye konuştu. İktidarları döneminde 10-20 yıl önce başlatılmış ve yarım kalmış yatırımları ele aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bunları tamamladıklarını söyledi. Antalya-Alanya karayolunun temelinin 15
yıl önce atıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, karayolunun kendi iktidarları döneminde tamamlandığını anlattı. Başbakan Erdoğan "Biz tarih verir, verdiğimiz tarihte bitiririz" dedi.

Aynı anda 10 proje açılışı

Kentin 10 projesinin açılışı aynı anda gerçekleştirilirken, Çallı Kavşağı'nı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antray'ın açılışını ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu arıtma tesisinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Aksa Enerji'nin, Antalya Milletvekilleri Abdurrahman Arıcı ile Sadık Badak ise Yenidoğan Mahallesi'ndeki doğalgaz evsel bağlantı projesinin açılışını gerçekleştirdi. Kaleiçi alt ve üst yapı çalışmasının açılışının da yapıldığı
törende suda ışık gösterisi de Antalyalıları büyüledi.

Erdoğan Antalya'dan ayrıldı

Yeni yılın ilk yurt içi gezisini bugün Antalya'ya yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende 10 projenin toplu açılışını yaptıktan sonra havalimanına geçti.

Erdoğan, burada Başbakanlık otobüsünde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Emine Erdoğan ise, otobüste bulunan Ebru Türel ve Rixos Otelleri'nin sahibi Tettah Tamince ile sohbet etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlar ile birlikte saat 19.50 sıralarında Ana uçağı ile Antalya'dan Ankara'ya hareket etti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.