FLAŞ: Gazze için cihad çağrısı Yaptı ! VİDEO...

El Kaide Lideri Usame bin Ladin'in 970'in üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze için İsrail'e karşı cihat çağrısı yaptığı bildirildi.

Reuters ajansının haberine göre, İslami bir siteden Ladin'in konuyla ilgili ses kaydı yayınlandı. Kaydın hicri takvime göre bu ay içerisinde yapıldığı belirtildi. Ses kaydının orijinal olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

"Gazze'ye Yönelik Şiddetin Son Bulması İçin Cihat Çağrısı" adlı ses kaydından Ladin, "Amerika, önümüzdeki yıllarla bizimle savaşı sürdürebilir mi? Raporlar ve kanıtlar, bunun tersini söylüyor." dedi.

Bin Ladin uzun bir süredir ilk defa yaptığı konuşmasında tüm dünyadaki Müslüman halklara İsrail ve ABD çıkarlarına karşı saldırma çağrısı yaptı.

Kısa bir süre önce de örgütün iki numaralı ismi Eymen el-Zevahiri, Gazze için cihad çağrısı yapmış, örgütün en önemli din adamlarından Ebu Muhammed Asım el-Makdisi de Hamas'ın desteklenmesi için fetva yayınlamıştı.


ayrıntılar gelecek....
kaynak: ajanslar......

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.