Venezuela muhalefeti ABD ile toplantıda

Venezuela’nın önde gelen muhalif televizyon kanallarından birinin yöneticisiyle, dört muhalefet partisinin liderinin Porto Rico’da ABD hükümet yetkilileriyle görüştüğü ortaya çıktı

Karakas'ta yayın yapan devlet destekli Avila TV’nin muhabiri Pedro Carvajalino, Globovision televizyon kanalının yöneticisi Alberto Federico Ravell'in ülkenin en güçlü dört muhalif partisinin liderlerine yolladığı bir e-postayı açıkladı. Habere göre, muhalif liderler, 8-9 Ocak tarihlerinde Porto Rico’da ABD hükümet yetkilileri ve siyasi danışmanlarla görüşmüş. Bu danışmanlar, kendilerine, televizyon başlıklarından etkinliklere, konuşmalara kadar planlanmış bir stratejik kampanya hazırlamışlar. Ravell, gönderdiği e-postada kendisinin de A’dan Z’ye hazırlanmış bu kampanyaya bilgi ve araştırmalarını aktardığını bildiriyor. İşin bütçesi de, kendisine göre çok fazla olmayan bir miktar olan üç milyon dolar…

ABD yetkilileriyle görüştüğü açıklanan dört Chavez karşıtı lider, Yeni Dönem Partisi lideri Omar Barboza, Önce Adalet Partisi lideri Julio Borges, Venezuela Sosyal Hıristiyan Partisi lideri Luis Planas ve Demokratik Eylem Partisi lideri Henry Ramos. Globovision kanalı, 2002 yılında Chavez’e karşı ABD desteğiyle gerçekleştirilen başarısız darbe sırasında etkin rol almasıyla biliniyor. Kanalın CNN gibi yabancı haber kanallarıyla güçlü bağlantıları var.

Ravell’in yazışmadaki ifadelerinden yola çıkılarak, görüşülen elçilik görevlilerinden birinin John Caulfield olduğu tahmin ediliyor. Elçilik Sözcüsü Robin Holzhauer, toplantı tarihlerinde Caulfield’in Porto Rico’da bulunduğunu ama bunun bir düğün için olduğunu açıklıyor ve "Bu gezinin Venezuela’daki hiç kimse ya da hiçbir şeyle ilgisi yoktur" diyor.

Görüşmeden dönen muhalif liderleri havaalanında karşılayan televizyon muhabiri Carvajalino’nun, “Porto Rico'da ABD Departmanı ile yapılan toplantının” nasıl geçtiği sorusuna, Ravell muhabiri dayakla tehdit ederek karşılık veriyor.

Chavez’den sert tepki
Pazar günkü televizyon programında konuya değinen Hugo Chavez, liderlerden Porto Rico'daki faaliyetlerini açıklamalarını istedi ve zaten havaalanındaki sinirli tavırlarının gerçeği çoktan açıklamış olduğunu belirtti.

Chavez ayrıca Porto Rico'da yapılan toplantıya ABD Elçiliği'nden yetkililerin katılıp katılmadığını da incelettiğini ve böyle bir durum kanıtlanırsa o yetkiliyi ülkeden kovacağını açıkladı.

Chavez sözlerini "Bu saçma, medya merkezli muhalefetin arkasında Venezuela'nın kontrolünü ele geçirmeye çalışan İmparatorluk'un olduğundan kimse şüphe duymamalı” diyerek bitirdi.

sol.org


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.