T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) DOĞRUSU NE TESADÜF ..

DOĞRUSU NE TESADÜF .. BAŞBAKAN 15 ŞUBAT'TA SAMSUN'A GELİYOR ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yerel seçimler öncesinde miting takvimi belli oldu. Erdoğan, 15 Şubat'ta Samsun'a gelecek ..

09.02.2009

Başbakan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde meydanlara iniyor.

20 ilde miting
Erdoğan, seçim startını vereceği Kocaeli'nin ardından 10 Şubat'ta Kırşehir, 11 Şubat'ta Kastamonu, 13 Şubat'ta Sivas, 14 Şubat'ta Sinop, 15 Şubat'ta Samsun, 17 Şubat'ta ise Kırıkkale'de miting yapacak. Bu arada seçim kampanyası boyunca kamu araçlarının kullanılmaması için hassasiyet gösterilmesini isteyen Erdoğan, miting yaptığı illerde aynı zamanda resmi açılışlar da yapacak. Kurmaylarına '29 Mart'a kadar gitmediğimiz yer kalmasın' talimatını veren Erdoğan, kendisinin gidemediği illere de bakanları ve parti yöneticilerini gönderecek. Doğu ve Güneydoğu illerine bizzat kendisi gitmek isteyen Erdoğan, 20 ilde miting yapmak üzere genel başkan yardımcılarını, bakanları ve milletvekillerini görevlendirdi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SAYIN SAMSUN VALİSİNE 13 ŞUBAT 2009 CUMA ÖĞLEDEN SONRA YOLSUZLUKLARA KARŞI SAYIN BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A VERİLMEK ÜZERE "BAŞBAKANLIK MAKAMI'NA"  DİLEKÇE İLE HALKIMIZDAN TOPLANAN " İMZALI DİLEKÇELERİ TESLİM EDECEĞİZ VE O GÜN ÇALIŞMA HAKKINDAKİ YAZILI BİLDİRİMİZİ BASINA DAĞITACAĞIZ .. SAMSUN ADD ADINA ÖRGÜTLENME K. BAŞKANI M.KÖSE .. O7.02.2009 - CUMARTESİ - BASIN AÇIKLAMASI .. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VER HABERİ .. AL HABERİ ..

EN DOĞRU .. EN ÖNCÜ HABER .. (M.M.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.02.2009 ..

SAMSUN ADD ÖRGÜTLENME K.BŞK. MUSTAFA KÖSE'NİN BASINA BUGÜNKÜ AÇIKLAMASINDA 4 ÖNEMLİ NOKTA ..
 
1- KILIÇDAROĞLU SAMSUN'LA İLGİLİ YOLSUZLUK DOSYALARINI AÇIKLASIN ..
2-MHP CANİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AVUKAT ŞEFİK YAZGI 25 YOLSUZLUK DOSYASINI AÇIKLASIN ..
3- KARADENİZ BÖLGESİNDE FINDIK VE ÇAY'LA İLGİLİ YOLSUZLUK SORUŞTURMALARININ  GEREĞİ YAPILSIN ..
4- SAMSUN VALİLİĞİ KENDİSİNDE BULUNAN TÜM YOLSUZLUK BAŞVURU VE DOSYALARININ GEREĞİNİ YAPTIRSIN ..
 
TÜM YOLSUZLUK DOSYALARI GEREKLİ YERLERE, SAVCILIKLARA VERİLSİN ..
 
AYRICA GENİŞ KATILIMLI MİLLİ BİR ULUSAL SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİRLİKTELİĞİYLE ŞUBAT AYI SONUNA DOĞRU SAMSUN'DA YOLSUZLUKLARA KARŞI BİR MİTİNG YAPILSIN .. Şeklindeki gönüllülerin önerileri bugünkü basın açıklanmasında kamuoyuna bildirildi.  M.KÖSE .. 07.02.2009 .. 13.02.2009 CUMA ÖĞLEDEN SONRA KATILIMCILARDAN TOPLANAN TÜM İMZALAR SAMSUN VALİSİ'NE BAŞBAKAN'A GÖNDERİLMEK ÜZERE TESLİM EDİLECEK .. VE ÇALIŞMANIN SONUÇLARI HAKKINDA YAZILI AÇIKLAMA BASINA DAĞİTILACAK ..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
türk net en son haber
08 Şubat 2009 Pazar 13:52 - http://www.nethaber.com/Toplum/89970/TURK-EGITIM-SENDEN-41-VALI-HAKKINDA-SUC-DUYURUSU Toplum

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN 41 VALİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU: Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen idareci kadrosunu asaleten atamadıkları için ..

'Valilere tanınan inisiyatifler kötüye kullanılmaktadır' diyorlar

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen, münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmaması gerekçesiyle, 41 ilin valiliği ve il milli eğitim müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 25 bin civarında vekaleten ve geçici görevlendirilen yönetici bulunduğunu, bunun eğitimi olumsuz etkilediğini savunarak, şunları kaydetti:

''Valilere tanınan inisiyatifler kötüye kullanılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eyaletlerden oluşan federatif bir devlet değildir. Bu nedenle merkezi hükümet tarafından verilen tüm talimatların 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince valiler tarafından yerine getirilmesi gerekmektedir.''

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, açık bulunan yöneticilik kadrolarını ilan etmeyen illerin, ''Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Giresun, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak'' olduğunu ileri sürdü.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DÜNKÜ HABERİMİZ .. 08.02.2009 ..

Samsun'da yolsuzluk dosyaları .. ?? AÇILACAK ..
 
 
AK PARTİ'YE BEKTAŞ DARBESİ ..
Son dönemde AK Partili milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik yolsuzluk açıklamalarıyla..
13 Ocak 2009 Salı 15:51
http://www.halkgazetesi.com.tr/news_detail.php?id=13767

Son dönemde AK Partili milletvekili ve belediye başkanlarına yönelik yolsuzluk açıklamalarıyla öne çıkan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'yi Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ile vuracağı öğrenilirken, Samsun'un yolsuzluklar açısından oldukça bereketli bir il olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Samsunlulara yalvarıyorum. Yolsuzluk yapanlara oy vermeyin

          ...............................................               .........................................               ....................................
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
BEKTAŞ HESAP VERECEK !
İlerleyen günlerde bazı dosyaları kamuoyuna açıklayacaklarını belirten CHP Atakum Belediye..
09 Şubat 2009 Pazartesi 13:14
http://www.halkgazetesi.com.tr/news_detail.php?id=14217

İlerleyen günlerde bazı dosyaları kamuoyuna açıklayacaklarını belirten CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, "Kamuoyuna verdiğin yalan beyanatlarla bizlerden kaçamayacaksın" dediği Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş'a halkın sandıkta hesap soracağını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe teşkilatının önündeki açık alanda düzenlenen açık hava toplantısı dün adeta mitinge dönüştü. Açık hava toplantısına CHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, CHP Samsun İl Başkanı Vedat Yılmaz, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atalay, Atakum İlçe Başkanı Hamza Türkpençe, CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, partinin diğer ilçelerdeki belediye başkan adayları ve ilçe başkanları katıldı.

BEKTAŞ YALAN BEYANLAR VERİYOR
Burada partililere seslenen CHP Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, mevcut Belediye Başkanı Adem Bektaş'a yüklendi. Bektaş’ın yazılı ve görsel bazı basın organlarına yalan beyanatlar vererek halkın gözünü boyamaya çalıştığını belirten Burma, "Kamuoyuna verdiğin yalan beyanatlarla bizlerden kaçamayacaksın" dedi. Bektaş'ın son dönemlerde bazı basın organları aracılığıyla verdiği gerçek dışı beyanatların korku ve telaşın bir göstergesi olduğunu belirten Burma, "Bu çırpınışlar korkunun eseridir. Korkuyorlar çünkü halkın karşısına çıkacak ve oy isteyecek cesaretleri yok” şeklinde konuştu.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Kimsenin arkasında konuşma gibi bir derdinin olmadığını belirten Burma, “Her zaman söylüyorum, ‘Gel kamuoyunun huzurunda canlı yayında konuşalım. Öyle güzel güzel verdiğin yalan beyanatları bir de halkın huzurunda ve bizim karşımızda ver’ diyorum ancak bu güne kadar bir ses çıkmadı, çıkamazda. Lakin korkunun ecele faydası olmaz. Ecel geldi mi nereye kaçarsan kaç o seni gelir bulur. İnşallah yerel seçimlerde böyle olacak. Bu millet gözünün içerisine baka baka yalan söyleyenleri, yapmadığı işleri yapmış gibi göstermeye çalışanları halkımız sandığa gömecektir” açıklamasında bulundu. İlerleyen günlerde bazı dosyaları kamuoyuna açıklayacaklarını ve Atakum’da yapılanları tüm Samsun ve Türkiye ile paylaşacaklarını belirten Burma, ilçenin üzerindeki sis bulutlarının dağılarak gerçeklerin ortaya çıkacağını belirtti.

MUHALEFET ROLÜ ÜZERDEN ATILACAK
Metin Burma’nın ardından partililere seslenen CHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç ise, 2004 yılında verdikleri emaneti geri alacaklarını geri alırken de emanetin hesabını soracaklarını vurguladı. Önümüzdeki yerel seçimlerin tüm vatandaşlara ciddi sorumluluklar yüklediğini ifade eden Prof. Dr. Haluk Koç, “Hem ülkemizin hem de Samsununumuzun geleceği adına önemli bir viraja girmek üzereyiz. İşte bu viraj öncesi küskünlükleri unutup güçlerimizi birleştirerek var gücümüzle ümitsizliğe kapılmadan çalışmak zorundayız. Çünkü bugün gelinen noktada sadece Samsun’da değil tüm Türkiye’de alakasız iyimser tablolar çizilmekte. Önümüzdeki uçurumlar yok sayılıyor ve gözler kapanarak yürünmeye çalışılıyor. CHP olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bir partisi olarak bu fotoğrafa baktığımızda yapmamız gereken en öncelikli adım, bir an önce muhalefet rolünü üzerimizden atmak olmalıdır. Bunun için de birleşmek ve birlikte hareket etmememiz gerekir. Üzerimizdeki muhalefet rolünün önemli bir bölümünü İnşallah 29 Mart yerel seçimlerinde üzerimizden atacağız” şeklinde konuştu.

-------------------------------------------------------------------------------------------

SAMSUN - TEMİZ ÇEVRE DİYOR ..

"Termik Santrale Karşı Olmayan Adaylar Halktan Oy İstemesin .. "http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/112447/termik-santrale-karsi-olmayan-adaylar-halktan-oy-istemesin

Şehirlerine kurulması plananlanan termik santrele karşı Çevre Meclisi kuran Samsunlular nükleer karşıtı eylem yaparak yerel seçimlere hazırlanan adaylara seslendiler: Termik santral konusu seçim sonrasına bırakılmasın!

Sendika.org - Samsun

9 Şubat 2009, Pazartesi

Samsun Çevre Meclisi bir eylem yaparak kentte kurulacak termik santralleri protesto etti. Çevre Meclisi bileşenleri Samsun halkının temiz ve yaşanabilir bir çevre talebini dile getirdiler.

Çevre Meclisi’nin çağrısıyla dün saat 15:00’te Çiftlik Süleymaniye’de buluşan Samsunlular yaptıkları açıklamayla yerel seçimlere hazırlanan adaylara seslendiler.

"Çevreye zarar vermeyen bir enerji politikası istiyoruz"

"Termik Santralleri İstemiyoruz", "Termik Santrallere Dur", "Temiz Çevre Hakkımız" sloganlarının atıldığı eylemde Meclis adına okunan açıklamada Samsun’da mevcut santrallerin yarattığı kirliliğe değinilerek altı yeni termik santralin kurulmasına yönelik girişimlerin halkı rahatsız ettiğine dikkat çekildi.

"Termik santrale karşı olmayan adaylar halktan oy istemesin."

Belediye başkanlığı adaylarına seslenen Meclis üyeleri “Termik santral konusunun seçim sonrasına bırakılması yerine şimdiden çözülmesi” istediler.

"Temiz çevre, teniz hava, temiz su, santralsiz Karadeniz, ve çevreye zarar vermeyen bir enerji politikasının oluşturulsun."

Eylemde ayrıca bir kız çocuğu kendi yazdığı ve belediye başkan adaylarından termik santral kurdurmayacağına söz vermeleri istediği bir metin okudu. (BÇ)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TMO, ne yapmaya çalışıyor?


http://www.resimler.us/resim/findik-6299
Açıklama:
TMO bu kez bu kez 'kurtlu' diye fındığı almadı.
Kategori:
Ekonomi
Eklenme Tarihi: 08 Şubat 2009
Geçerli Tarih: 09 Şubat 2009 20:29
Site: Giresun Işık
URL: http://www.giresungazete.net/haber_detay.asp?haberID=3926


Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde fındık üreticisi olan Cemal Hendek isimli vatandaş, bir hafta önce 6.2 nem oranı ile Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) alınmayan fındığını elektrikli ısıtıcı ile kuruttuktan sonra tekrar götürdüğünde bu kez 'kurtlu' diye alınmadığını ileri sürdü.
Bugün 2 ton fındığını Ünye ilçesi Yüceler köyünde bulunan TMO Fındık Alım Merkezi'ne götürdüğünü belirten Cemal Hendek,
"Ben fındığımı bir hafta önce Çatalpınar'daki TMO depolarına verecektim ama 6.2 nem oranı gerekçesiyle geri gönderdiler. Fındığımı evimin harmanına götürdüm ve 15 tana elektrikli ısıtıcı ile kuruttum. Bu kurutmayı yaparken de 500 TL masrafım oldu. Bugün fındığımı Yüceler köyündeki fındık alım merkezine getirdim ama kırım bile yapmadan fındığım alınmadı. Benim itirazım, yetkililerin fındığı
kırım yaparak nem oranını tespit etmemeleri. Bize, 'fındığınız kurtlu' dediler. Halbuki fındığı kırmadan bunu söylediler. Mağdur oldum, hakkımı arayacağım" dedi.
Öte yandan, TMO yetkilileri, konuyla ilgili basın mensupları ile görüşmeyi kabul etmedi ve güvenlik vasıtasıyla basın mensubunu alanın dışarısına çıkardı.

---------------------------------------------

FINDIK KURDU ?? Samsun TMO`da `Fındık Kurdu` operasyonu ..

------------------------------------------------------------------------------------

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.