Lübnan'da Türkiye'ye Destek Gösterisi!


Lübnan'da bir grup öğrenci, Davos'taki çıkışından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterisinde bulundu.
Güney Lübnan'dan yaklaşık 200 öğrenci, başkent Beyrut'taki Türkiye Büyükelçiliğine otobüslerle geldi. Öğrenciler, ziyaret ettikleri Büyükelçi Serdar Kılıç'a, Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere yazdıkları mektubu iletti.

ALLAH TÜRKİYE'Yİ VE HALKINI KORUSUN

Sur kentine bağlı Bint Cibeyl, Marcayun, Sultaniye ve Mecdel Silm gibi köylerde bulunan El Emin okulları ile çeşitli ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler, üzerlerinde "Allah Türkiye'yi ve halkını korusun", "Canımız, kanımız sana feda olsun Türkiye", "Türkiye'ye teşekkürler" ve "Erdoğan'a teşekkürler" gibi yazıların bulunduğu Türkçe ve Arapça pankartlar açtı.

Gösteride, öğrencilerin ellerinde Başbakan Erdoğan'ın portresi ve eşiyle birlikte fotoğrafları ile Gazze'de İsrail'in uyguladığı bombalı saldırılarda yaralanan kişilerin resimlerinin bulunduğu posterler de dikkati çekti.

Öğrencilerle birlikte gelen okul yöneticileri, burada yaptıkları konuşmalarda, Başbakan Erdoğan'ın ve Türkiye'nin Gazze'de İsrail'in yaptığı saldırılara karşı gösterdiği tepkiyi övdüler ve bunun teşekkür ettiler.

TÜRKİYE'Yİ DAHA DA YÜCELTTİNİZ
Başbakan Erdoğan'a yazılan mektupta, "Siz, Gazze hakkındaki duruşunuzla, bizim ve bütün Arap halkının sevgisini kazandınız. Yüksek mevkiler, bu mevkilerde bulunan kişilerin büyüklükleriyle büyür. Türkiye de, sizin gibi başbakanları, çalışma arkadaşları ve halkıyla daha da yücelmektedir. Sizin dik duruşunuzun işgale ve İsrail terörizmine karşı devam etmesini bekliyoruz. Devletinizin ve halkınızın verdiği bu tepkiyi saygıyla karşılıyoruz. Allah Türkiye'yi ve halkını korusun" ifadelerine yer verildi.

Daha sonra öğrencilerin arasına giren Büyükelçi Kılıç, destekleri için teşekkür etti ve kendisine verilen mektubu Başbakan Erdoğan'a ileteceğini belirtti. Öğrenciler ve okul yöneticileri, Türkiye lehine sloganlar eşliğinde otobüslere binerek Büyükelçilik önünden ayrıldı.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.