T a r a f s ı z D e ğ i l i z

İSLAM TARİHİ ... PEYGAMBER EFENDİMİZİN YAŞADIĞI EZİYET (ve açıklamalar, güzel sözler, fıkralar...)

  gönülerleri derslerimiz... 
Yukarıdaki başlığı tıklayalım ve 10 dakikamızı böylesi önemli konuları
hatırlamak, öğrenmek için ayıralım lütfen...
  genel açıklama... 
   15 Temmuz 2007 de kurduğumuz Gönülerleri Mail Grubu' muzda üye sayımız 55.650 oldu. 2009 sonuna kadar hedefimiz 100.000. kardeşlik bir Mail Grubu olma hedefimize koşarak gidiyoruz. İstanbul başta olmak üzere, başka pek çok ilde, hatta yurt dışında bile birsürü yeni arkadaşımız-kardeşimiz oldu. İstanbulda denemelerini yaptığımız buluşmalar, etkinlikler örnek olacak inşAllah ve bir süre sonra sizlerle birlikte pekçok ayrı yerde güzel etkinliklere imza atmayı planlayacağız.
   Mail Grubu olarak, İstanbulda düzenli etkinlikler, programlar düzenliyoruz. Bunlar 2008 de ilklerini yaptığımızve 2009 da (bu sene) ikincilerini yapacağımız; Boğaz Gezisi, Piknik, İftar Programı gibi genel etkinlikler. Bunlara kısmet olursa bu sene birde Çanakkale Gezisi ekleriz. Ayrıca "gönülerleri buluşmaları" adıyla düzenli seminerler, sosyal ve kültürel faaliyetler. Şimdilik sınırlı sayıda mekanda yaptığımız bu programlarımız da deneme ve ısınma hareketleri. O sebeple hasseten bu ilk adımlarda buluşalım ve tanışalım. Çünkü bir kaç sene sonra çok daha düzenli ve koordineli olarak İstanbulda Avrupa ve Anadolu yakasında ayrı ayrı toplam 5-6 mekanda ve başka illerimizde kültürel etkinliklerimiz olacak inşAllah...
   Gönülerleri Mail Grubu olarak üç ana konuyu düzenli takip ediyoruz. Bunlar Hz. Adem (as) dönemi ile başlayıp, herbir Peygamber efendimizin dönemi ni özetle anlattıktan sonra, Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin dönemine geldiğimiz ve adım adım, tane tane anlamaya, hatırlamaya çalıştığımız "İSLAM TARİHİ" başlıklı konumuz. "KELİMELER - KAVRAMLAR" başlıklı bir diğer konumuzda da, herbir Müslümanın bilmesi, gereken pek çok konuyu alfabetik sırayla devam ettiriyoruz. Birde "HADİS-İ ŞERİFLER" başlıklı bölümümüz var. Kütüb-i Sitte kaynağımızdan tüm bilgileriyle birlikte, güvenilir bir şekilde, konulara göre Hadis-i Şerifleri yayınlıyoruz. Hadis-i Şerifler bölümümüzde de Meşhur Kırk Hadis ile başlamıştık, ardından İman konusuyla alakalı, ardından Namaz konusuyla alakalı onlarca Hadis-i Şerif yayınlamıştık. O bölümümüzde de şimdi "Peygamberlik" konusundayız.
   Ayrıca aşağıdaki gibi; güzel sözler, fıkrakar, şiirler, ezgiler, kitap tanıtımları, makaleler, duyurular, davetler, kutlamalarla da sayfalarımız renkleniyor, süsleniyor, ilgi ve yakınlıklar artıyor, güçleniyor...
  güzel sözler... 
 
"Kendini hak ile meşgul etmezsen, batıl seni işgal eder."
İmâmı Şâfî
 
"Üç şey kalbi öldürür: Çok konuşmak, çok uyumak ve çok yemek."
Fudayl bin İyad Rahmetullahi aleyh
 
"Dünya üç gündür; dün, bugün ve yarın.
Dün geçti. Yarının geleceği belli değil.
Öyle ise; bugünün kıymetini bil!"
Hasan-ı Basrî Rahmetullahi aleyh
 
"Arkadaşını yalnızken ikaz et, başkalarının yanında öv."
Publius Cyrus
 
"Kusurlarınızı size söyleyebilecek arkadaşlar bulun."
Nicolas Boileau
  fıkra... 
 
   Özlem İstanbul'da okuyan bir öğrenci. Sınavlar bitmiş ve yaz tatiline girecekler... Babası Özlem'e telefon eder ve sınavların nasıl geçtiğini sorar. Özlem'de bilmediği halde "çok iyi geçti" der ve bunu üzerine babası onu işlerinde kendisine yardım etmesi için Trabzon'a çağırır. 
   Özlem, Trabzon'a gidecektir. Arkadaşına son olarak şöyle der; "Ayşe sen notlarımı öğrenirsin ve beni ararsın. Eğer telefona babam çıkarsa "Ayşe'nin Özlem'e selamı var dersin; ben anlarım bir tane zayıfım olduğunu." 
   Ayşe notları öğrenir ve arar. Telefona babası çıkar. Ayşe şöyle der: "-Amcacım Özlem'e söyleyin ona bütün İstanbul'un selamı var..."
  Not... 
   Yaz etkinliklerimizin zamanı yaklaşıyor. Bunlar; "Yine Boğaz Gezisi", "Piknik Programı" ve Ramazanda da "İftar Programları" olacak. Bu yıl iki yeni etkinlik daha planlıyoruz.
Bunlar; "Gençlik Kampları" ve "Çanakkale Gezisi..." İstanbul'da ve yakınlarında olan kardeşlerde etkinliklerimize hasseten katılırlarsa, tanışmalarımız güçlenir, seviniriz...
   Bu sayfanın en yukarısındaki asıl konumuzu da lütfen oluyalım, ihmal etmeyelim inşAllah...
   Hoşcakalın ve Allah (cc)'ya emanet olun...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
   Bu mektubu Gönülerleri Mail Grubu'na üye olduğunuz için aldınız.  http://groups.google.com.tr/group/gonulerleri   adresinden sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
   Mail almak istemezseniz abdulmevla1@hotmail.com adresine "mail almak istemiyorum" yazmanız yeterli olacaktır....

-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.