ABD katlediyor, kuklası ise elini öpüyor!


ABD saldırıları sonucu önceki gün 100'den fazla müslüman katledildi, Karzai ise bir gün sonra ABD'nin Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'yle tokalaşırken neredeyse elini öpüyordu.

Afganistan'da önceki gün ABD saldırıları sonucu 100'den fazla sivil hayatını kaybetti. Olaydan bir gün sonra ABD Başkanı Obama ile görüşmek için Amerika'ya giden Afganistan lideri Karzai ise Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'yle tokalaşırken neredeyse elini öpüyordu.

ABD'nin önceki gün düzenlediği hava saldırılarında 100'den fazla vatandaşını kaybeden Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin, olaydan bir gün sonra Washington ziyaretinde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yle tokalaştığı görüntüler tepkilere yol açtı.

Amerikan güçlerinin, Afganistan'da önceki gün düzenlediği operasyonda 100'den fazla kişinin öldüğü belirtildi. Afganistan'dan katliam haberlerinin gelmesinden bir gün sonra Başkan Barack Obama ile görüşmek için ABD'ye giden Karzai, Obama görüşmesi öncesi Amerikan heyetiyle bir araya geldi.

TEPKİ YERİNE YAKIN İLGİ

Saldırılara tepki vermesi beklenen Karzai'nin ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile tokalaşırken Pelosi'nin neredeyse elini öpecek kadar eğilmesi dikkat çekti. Afganistan'daki en büyük sivil kayıplar yaşanırken, Obama, başta Taliban'la mücadele olmak üzere bölge meselelerini görüşmek üzere dün Karzai ve Pakistan lideri Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi. Görüşme öncesi bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Afganistan'da masum sivillerin ülümünden derin üzüntü duyduğunu söyledi.

Sivil katliam

Afgan yetkililer, ülkenin batısında Taliban tarafından kontrol edilen bölgede önceki gün ABD liderliğindeki koalisyon kuvvetleri tarafından uçaklarla yapılan bombardımanlarda yüz civarında sivilin öldüğünü söyledi. İnsanların Taliban'la Afgan askerler ve koalisyon askerleri arasındaki çatışmalardan dolayı sığındıkları bir eve yapılan hava saldırısında kadın, çocuk ve yaşlı çok sayıda kişi öldü. Koalisyon uçağının daha sonra Ferah eyaletinde bir köyde de birkaç evi bombaladığı kaydedildi.

ajanslar

2 yorum:

  1. Köleleşmiş Devletler topluluğu ve aday ülkeler. Biz ise Adeta Köle olmaya aday ülke durumundayız. Bunuda ısrarla yapıyor ve bu gayret içine giriyoruz. Kukla yöneticiler bunu öyle yada böyle yapıyorlar. Halk ise tepki koyacağı yerde bu durumu savunuyor.

    YanıtlaSil
  2. Islam ülkelerin i kölelestirmek icin iclerinden ve disaridan korkunc bir saldiri ve terör var..öldürüyorlar ..öldürüyorlar ondan sonra terrörist müslümanlar diye bagiriyorlar..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.