ABD ve Pakistan'ın ortak hedefi: Beytullah Mesud

Veziristan'daki kanlı operasyonu ABD ile birlikte yürüttüğü operasyonundaki hedefini açıkladı: Beytullah MesudPakistan ordusunun Taliban direnişçilerine karşı bir cephe daha açma planı olduğu iddia ediliyor. Bu yeni yapılacak operasyondaki hedef ise Afganistan'a bağlı sınır bölgelerini kontrole çalışmak.

İngiltere'nin "The Telegraph" gazetesinin yayınladığı rapora göre, Swat ve Boner bölgelerinden sonra Pakistan ordusu gelecek ayın başında Veziristan'ın aşiret bölgelerine yeni operasyon düzenlemeyi planlıyor.

Kaynaklar, Pakistan ordusunun Haziran'ın başında 'Veziristan' bölgesinde çok büyük operasyonu düzenleyeceğini, bu operasyonda Pakistan ordusundan çok fazla sayıda askerler katılacağını belirtiyor.

Kaynaklar, ayrıca bu operasyonda en büyük hedefin de Taliban hareketinin başkanı 'Beytullah Mesud' olacağı iddia edildi. Beytullah Mesud'un Veziristan'da çok güçlü olduğuda gelen haberler arasında...

Kaynaklara göre, ABD Cumhurbaşkanı Barak Obama'nın iktidara geldiğinden bu yana Pakistan'a Vaziristan'a saldırması için baskılarını arttırmış durumda...

34 yaşındaki Beytullah Mesud geçen mart ayında Lahor'daki bir Polis eğitim merkezine saldırıların sorumluluğunu kabul etmişti. Mart ayında da ABD Beytullah Mesud için 5 milyon dolar vereceğini de bildirmişti

Uzmanlara göre, ABD'nin Afganistan'daki komutanının görevden alınarak yeni askeri komutanının tayin edildiği sırada bu tür haberlerin gelmesi ise dikkat çekiyor.

Ubeyd Rahman- Lahor / Dünya Bülteni


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.