Efsane gerilla Leyla Halid geliyor

Uluslararası Ortadoğu Konferansı’na katılmak üzere efsane kadın gerilla Leyla Halid İstanbul'a geliyor.


Halid, 1970’li yıllarda gerçekleştirdiği uçak kaçırma eylemiyle, Filistin davasını dünya gündemine taşımıştı. Halid ile birlikte konferansa pekçok uluslararası isim de katılacak.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, 16–17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da “Uluslararası Ortadoğu ve Filistin Konferansı” düzenleyecek.

Petrol-İş Genel Merkezi'nde gerçekleşecek konferansa Filistinli örgütlerin temsilerinin yanı sıra Türkiye’den de aydın ve yazarlar katılacak.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI DA VAR

Hollanda’da Siyonizm üzerine çalışmalarıyla tanınan Peter Edel de konferansın katılımcıları arasında yer alıyor. Uluslararası konukların yanı sıra Türkiye'den de konunun uzmanları konuşmacı olarak katılacak.

İki gün sürecek konferans, 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Konferansta, “Siyonizmin tarihi ve bugün”, “Filistin sorunun çözümü ve perspektifleri”, “Filistin’de ulusal kurtuluş mücadelesi ve siyasal örgütlenmeler” başlıkları altında atölye çalışmaları yapılacak. Konferans çalışması içerisinde yer alan aydınlardan Haluk Gerger yaptığı açıklamada "Uluslararası alandan ve Filistin'den çok sayıda konuğun katılacağı konferansı önemsiyorum.

Türkiye'de ve bütün dünyada Filistin'de olup bitenler haber tekellerinin prizmasından yansıtılarak aktarılıyor” dedi.

(Birgün)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.