CHP'NİN İTİRAZ ETTİĞİ BAŞÖRTÜLÜ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ!


CHP'li üyelerin itiraz ettiği başörtülü belediye meclis üyesi, örtüsünü çıkartmayı kabul etmedi ve istifa etti.

İznik Belediye Meclisi'nin tek kadın üyesi olan AK Partili Zeliha Peşte, baş örtüsüyle oturumlara katıldığı gerekçesiyle CHP'nin önerge vermesi üzerine istifa etti.

HUKUK FAKÜLTESİNİ DE TÜRBAN İÇİN BIRAKMIŞ

Geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında, CHP'li üyeler, Zeliha Peşte hakkında, "kamusal alanda türbanla oturduğu" gerekçesiyle soru önergesi vermişti. Bunun üzerine Peşte, "Gerekirse meclis üyeliğinden istifa ederim. Ben hukuk fakültesini de bu yüzden bıraktım" demişti.

BAKANLIĞIN GÖRÜŞÜNÜ BEKLEMEDEN İSTİFA ETTİ

MHP'li İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Peşte'nin belediye personeli olmadığını, seçilmiş bir meclis üyesi olduğunu belirterek konuyu İçişleri Bakanlığı'na soracaklarını, gelecek cevaba göre hareket edeceklerini açıklamıştı.

Ancak bu tartışmalar üzerine, bakanlığın görüşü gelmeden Peşte'nin istifası geldi. Peşte'nin beklenmedik istifasının ardından yerine AK Partili yedek üye Ali Ok göreve başladı. İznik Belediye Meclisi'nde MHP'nin 7, AK Parti'nin 5, CHP'nin 3 üyesi bulunuyor.

5 yorum:

  1. CHP ve ona oy verenler maalesef Türkiye'nin gerçeği,istesekte istemesekte, T C kurulduktan sonra Türkiyeli islam düşmanları tarafından kurulan ve Alemlerin rabbi olan Allah ile savaşmaya hazır kıta olan CHP (Cehenneme Hareket Partisi)kurulduğu günden itibaren İslam'ın bir numaralı düşmanı olmuştur ve bu düşmanlığını her vesile ile göstermiştir,CHP yi yönetenler ve onlara oy verenler bir kere daha oturup düşünsünler,Allah'a mı dost olacaklar yoksa şeytanamı,şu ana kadar yaptıkları ile şeytanın 1 numaralı askeri ve yandaşı olmuşlardır,eğer tevbe edip tekrar islam dinine girmezlerse ve müslümanların yanında yer almazlar ise ahirette çekecekleri sıkıntının haddi hesabı yoktur,benim anlayamadığım oradaki diğer meclis üyeleri müslüman değillermi 3 tane ne idüğü belli olmayan CHP li üyeler 12 tane kendisine müslümanım diyen üyelere üstün gelip bacımızın istifa etmesine sebebiyet veriyorsa onlarda oturup düşünsünler,3 tane islam düşmanı nasıl olurda galip gelir anlamış değilim,Alemlerin rabbi olan Allah'ın bir emrine karşı gelip müdahale ediliyorda oradaki müslümanlar bu ateistlere müdahale etmiyorlarsa 1 değil 100 kere düşünsünler,imanlarını kontrol etsinler,birde bunlar mhp ve akp gibi muhafazakar parti olacaklar,bostan korkuluklarıdan başka birşey değilerdir,bunların topu insan hakları ihlalcileri Allah'ın laneti üzerlerine olsun.
    ali akbaş
    saadet partisi kocaeli insan hakları başkanı

    YanıtlaSil
  2. yüksek seçim kurulu başörtülü aday olmaz desin ozaman bu bayanın hakkı yeniliyor sonradan baş örtüsünü takmıyorki seçimede böyle giriyor çıkarması tabiki doğrudeğil mini etekli olsa olur dimi

    YanıtlaSil
  3. hayırlı gunler
    arkadaslar bu konuda cok konusmaya dıl dokmeye ıhtıyac yok
    konu hakkında hukumetın yada meclıste hassasıyetı oldugunu ıddıa edenlerın dogru ve cıddı bır duzenleme yapıp bu duzenlemeyıde cumhurbaşkanı vasıtasıyla halkoylamasına sunmaları gerekırdı ama ne yaptılar "ben bedel ödeyemem dediler" "dinler arası dıyalogla ugrastılar" "başörtüsü %2,5 un sorunu dediler" "babalar gıbı satarım dedıler" "referansımız islam degıl dedıler" ila ahir söylenmeyecek, kendılerıne destek veren bızelrın hıc beklemedıllerı ve ummadıkları ır cok seyı soyledırler, ama gercek ıcratlar soz konusu olunca, az kaldı ha gayret seklınde hepımzı kandırdılar,bence UTANSINLAR, umarım bu kardesımızn ıstıfasının sebebı partısının baskısı degıldır.saygılaırmla
    bır hukukcu kardesınız

    YanıtlaSil
  4. sana helal olsun allah ömrünü uzun etsin

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.