.:: KomploTeorileri ::. Almanya ve Fransa: "Türkiye'yi AB'ye istemiyoruz"

 
 
ALMANYA: "TÜRKİYE'NİN BURADA YERİ YOK"
 
Berlin'de Potsdamer Platz'da (Potsdam Meydanı) ''Almanya-Fransa Buluşması'' adı altında bir etkinlik düzenlendi.
 
Etkinliğe Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Pöttering de katıldı.

Angela Merkel, başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) gençlik kolu olan ''Genç Birlik'' tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Almanya ve Fransa'nın güçlü bir Avrupa için birlikte çalıştıklarına vurgu yaparak, ''Türkiye'yle imtiyazlı ortaklığa 'evet', AB üyeliğine 'hayır' diyoruz'' dedi.

Merkel, AB'nin sürekli bir şekilde genişlemesinin, ancak bu arada hareket kabiliyetini yitirmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

''Genç Birlik'' Başkanı Philipp Messfelder, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yönelik sert ifadeler kullanarak, ''Avrupa'nın ortak değerler temelinde kurulmasını istiyoruz. Türkiye'nin burada yeri yok'' şeklinde konuştu.

Messfelder, Sarkozy'ye de bu konudaki ortak tutumundan dolayı teşekkür etti. Sarkozy ise, Merkel'i överek Fransa ve Almanya arasındaki iş birliğinin tüm AB için çok önemli olduğunu ve güçlü bir Avrupa istediklerini söyledi.

Pöttering de, kısa bir selamlama konuşması yaparak, ortak Avrupa'nın önemine vurgu yaptı. Etkinliğe katılan ''Genç Birlik'' üyelerinden biri de ''Türkiye'yle ortaklığa evet, üyeliğe hayır'' yazılı bir pankart taşıdı.

FRANSA: "TÜRKİYE KÜÇÜK ASYA'DA"

TF1 ve France 2 kanallarına demeç veren Sarkozy, Türkiye'yle Avrupa arasında birlik değil ortaklık fikrini tekrarladı. Sarkozy, '' Türkiye'nin Avrupa'da yeri olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Türkiye Küçük Asya'da...'' dedi.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.