T a r a f s ı z D e ğ i l i z

.:: KomploTeorileri ::. Başörtü yasağı şokuyla başlayan araştırma

Başörtü yasağı şokuyla başlayan araştırma
Müslümanların Amerikan toplumundaki yerini araştırmak amacıyla Türkiyeye gelen Woldt, başörtüsüyle üniversiteye alınmayınca hayatının yönü değişti

22 yaşındaki Amerikalı akademisyen Hailey Woldt, Müslümanların Amerikan toplumundaki yerini araştırmak amacıyla yürütülen bir proje kapsamında Türkiye'ye geldi. Görüşme yapmak için İstanbul Üniversitesi'ne de ziyarette bulundu. Yanında da yine aynı araştırmada yer alan Amerikalı Müslüman arkadaşı Hadiya vardı. Hadiya, başörtülü olduğu için üniversiteye alınmadı.

Bu durumdan bir hayli rahatsız olan ve Amerika'daki tesettürlü kadınların ne tür muameleye maruz kaldığını merak eden Hailey, aylarca süren bir araştırmaya koyuldu. Onların yaşadıklarını daha iyi anlayabilmek için başını örttü ve bazen de uzun bir pardösü giydi. Bu haliyle ABD'nin çeşitli şehirlerinde dolaştı. Kalabalık ortamlara girdi. İşte Katolik başörtülü Hailey'in izlenimleri...

Washington Universitesi, İbn-i Haldûn Araştırmaları Merkezi'nin kurucu başkanı Prof. Dr. Akbar Ahmad, 5 öğrencisiyle birlikte Journey into America (Amerika'ya Yolculuk) başlığı altında bir proje çalışması yapıyordu. Projenin gayesi Müslümanların Amerikan toplumundaki yerini araştırmaktı. Araştırmayı yaparken Türkiye'nin de arasında olduğu, 8 ayrı ülkeyi ziyaret edildi. Amerika'da da 70 kadar şehirde çeşitli araştırmalar yapıldı, gözlemlerde bulunuldu.

İlginizi Çekecek bir söyleşi okumak İçin Tıklayınız

  


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı " KOMPLO TEORİLERİ " grubuna üye olduğunuz için aldınız:

Bu gruba posta göndermek için ,
e-KomploTeorileri@googlegroups.com
adresini kullanınız...

Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com/group/e-KomploTeorileri?hl=tr adresinden bu grubu ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.