ABD parayı veriyor, Pakistan kendi halkını vuruyor


Birleşmiş Milletler'in yarım milyon insanın mülteci durumuna geleceğini söylemesine rağmen, Pakistan, savaşı Güney Veziristan'a da taşıdı. Tabii bu taşıma ABD tarafından hemen ödüllendirildi ve verilecek yardımın üç katına çıkarılacağı duyuruldu. Pakistan savaş uçakları bugün Pakistan Taliban lideri Beytullah Mesud'un karargahı olduğu ileri sürülen bir bölgeyi bombaladı. Saldırılar Pakistan devlet başkanı Asif Ali Zerdari'nin yeni operasyonlar başlayacağı açıklamasından hemen sonra başladı. Zerdari'nin açıklaması ardından ABD, Pakistan'a yardımları üç misli artırma kararı aldı. Pakistan ordusu Swat vadisinde Nisan'da başladığı saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 1300 Taliban savaşçısının öldürüldüğünü öne sürüyor. Kendi asker kaybı ise 100'ü aşkın. Pakistan ordusu saldırılarında, büyük insani felaket yaşanmasından endişe ediliyor. Bugün erken saatlerde dört savaş uçağı da Makeen'de bazı bölgeleri bombaladı. Swat vadisindeki savaş, halihazırda 3 milyon kişinin mülteci durumuna düşmesine sebep oldu. BM, ABD desteğindeki Vezirastan saldırısının bir 500 bin kişiyi daha mülteci durumuna getireceği uyarısında bulundu. Taliban, Pakistan hükümetinin hiç bir anlaşmaya sadık kalmadığını belirterek her anlaşmayı ihlal etmeye ettiğini ve bunun devam ettiğini kaydetti. Zerdari bugün erken saatlerde yaptığı televizyon konuşmasında, savaşı sonuna kadar götüreceklerini söyledi. Pakistan cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari, Taliban'a karşı başlattığı savaşı savunarak "Pakistan'ın egemenliği için savaştıklarını" ileri sürdü.

AFP'nin haberine göre, Zerdari, Pakistan'ın sonuna kadar savaşacağını söylerken, ABD savunma bakanlığı yetkilileri, İslamabad'ın savaşı Swat'tan Güney Veziristan'a yaymayı planladığını doğruladılar.

Adının açıklanmasını istemeyen ikinci bir ABD'li savunma bakanlığı yetkilisi, gazetecilere, Pakistan ordusunun Güney Veziristan çevresinde konuşlanmaya başladığını belirterek "Operasyonun ilk safhasının başladığını düşünüyoruz." dedi.

Televizyonda bir konuşma yapan Zerdari, "Egemenliğimiz için savaşıyoruz. Savaşı sonuna kadar sürdüreceğiz. Her ne pahasına olursa olsun kazanacağız. Taliban masum insanların düşmanları. İnsanları terörize etmek istiyorlar ve ülkenin kurumlarını kontrol altına almak istiyorlar." dedi.

Zerdari'nin televizyon konuşması, Cuma günü iki camiye bombalı saldırılar gerçekleştirilmesi ve biri tanınmış bir din alimi olan Sarfraz Naimi olmak üzere en az altı kişinin ölmesi ve 100'den fazla kişinin yaralanmasından sonra geldi.

Tahrik-i Taliban Pakistan (Tahrik-i Taliban Pakistan) lideri Beytullah Mesud'un sözcüsü, bir açıklama yaparak, Naimi'nin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlenmişti. Sözcü Maulvi Ömer, Peşaver'de Salı günü gerçekleştirilen ve 9 kişinin öldüğü otel saldırılarını da üstlenerek "Amerikalıları memnun etmek için bize karşı gelen herkes aynı akıbete uğrayacak" demişti. dünyabülteni

1 yorum:

  1. Selamunaleyküm.Hayırlı günler.Kusura bakma haberle ilgili değil de benim sorum başka.Benimde blog adresim var fakat son 2 gündür yazdığım yazılar sayfamda çıkmıyor ve yazdığım yazıları düzenleyip silemiyorum.Yani bir problem var.Sizde de aynı sorun varmı.Yoksa blogcudan kaynaklanan bir sorunmu var.Cevabınızı bekliyorum.Saygılarımla.NOT:Blogcu tarafından engellensem zaten sayfam silinir değil mi?Bir de yazı ekliyorum kaydete tıklıyorum beyaz bir sayfa açılıyor öyle kalıyor.Şimdiden teşekkürler.Hakkını helal et seni belki işlerinden alıkoyduğum için.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.