Afganistanı Konya'dan bombalayabilirsiniz!


Konya'da eğitim, Afganistan'da katliam

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki NATO uçaklarının Konya'da eğitim yapacakları iddialarını doğruladı.

Nato'nun İslam ülkelerine ve özellikle Afganistanda ki müslümanların üzerine bomba yağdırarak katliamlara imza atığı gün gibi aşikardır.Nato'nun bugün ABD'nin bir numaralı katliam gücüne dönüşmüş olması Konya'nın bu katliam uçaklarının eğitimine açılması kararı bazı internet sitesi ve gazetelere haber olurken özellikle ABD'ci basın'da ve aynı zamanda İSLAMİ! olduğunu iddia eden vakit,yeni şafak,zaman gibi gazetelerde şimdiye kadar gayet önem arzeden bu habere değinilmemiş olması oldukça ilginç bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Afganistan'daki operasyonlar çerçevesinde NATO AWACS uçaklarının Konya Hava Üssü'nü kullanacakları haberlerini doğruladı.

Burak Özügergin, önceki gün Almanya'da ''Die Zeit'' ve ''Handelsblatt'' gazeteleri ile ''n-TV'' kanalında, NATO AWACS uçaklarının Konya Hava Üssü'nü kullanacaklarına ilişkin olarak yer alan haberler hakkındaki bir soru üzerine, NATO makamlarının Türkiye'den, AWACS uçaklarının Konya Hava Üssü'nden geçici olarak yararlanması isteğinde bulunduklarını bildirdi.

Özügergin, ''Gerek ISAF operasyonuna yaptığımız kapsamlı katkılar çerçevesinde, gerek dost ve kardeş Afganistan'ın hava trafik hizmetlerine yardım amacıyla, AWACS uçaklarının belirli bir süre Konya Hava Üssü'nü kullanmaları ülkemizce uygun bulunmuştur'' dedi.

Özügergin, 11–12 Haziran tarihlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan NATO Savunma Bakanları toplantısında, NATO AWACS uçaklarının Afganistan'da görev yapması kararının alınmış olduğunu hatırlattı. Özügergin, bu kararın, ''hava sahasındaki sivil ve askeri uçuşlar son dönemde önemli ölçüde artan, ancak hava trafiği düzenlemeleri için gerekli karada konuşlu radar sistemi eksikliği bulunan Afganistan'da bu ihtiyacın giderilmesi ve Afgan makamlarına hava trafik kontrol hizmetlerinde yardım amacıyla alındığını'' kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.