T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Domuz Gribi, Allahın Domuz Etini Haram Kılmasının Hikmetlerinden Birisidir.

 
Fakat Allah dilerse, haram kıldıklarının ardındaki hikmetleri de bizlere gösterebilir. Son günlerde hızla artan ve ölümcül bir hastalık olan domuz gribi vakaları da, domuz etinin haram kılınmasının hikmetlerinden biridir.

Domuz gribi, A grubu virüslerden “H1N1” isimli virüsten kaynaklanan bir hastalıktır ve insandan insana hava yoluyla da bulaşabilmektedir. İnsanlardaki grip virüsü gibi, domuz gribi virüsü de domuzlarda sürekli değişim göstermektedir. Domuzların solunum yollarında domuz, insan ve kuş gribi virüslerine duyarlı alıcılar bulunur. Dolayısıyla domuzlar, virüslerin eş zamanlı bulaşması halinde yeni grip virüslerinin ortaya çıkma ihtimalini artırır. A/H1N1 virüsü, insan, domuz ve kuş gribi virüslerinin karışımından oluşan bu virüs de, ancak domuzların solunum yollarındaki reseptörlerde meydana gelmekte, yani domuzlar, virüslerin birleşmesinde bir ara konak görevi görmektedirler. Virüse karşı insanın doğal bağışıklığı bulunmadığından ve çok hızlı bir yayılma izlediğinden, Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın kontrolden çıkmak üzere olan geniş çaplı salgın olabileceği uyarısında bulunmaktadır.

Bugün, 28 Nisan 2009



Bu salgının en korkutucu yönlerinden biri de, Eylül 1918 – Haziran 1920 arasında 50 milyonun üzerinde insanın hayatını kaybetmesine yol açan ve “İspanyol Gribi” olarak anılan hastalıkla aynı hastalık olmasıdır. Her iki salgında da hastalığıa yol açan virüs A tipi H1N1 virüsüdür. İspanyol gribi de 1918’de ilk olarak Amerika’da domuzlardan insanlara bulaşmış ve tüm dünyaya yayılarak dünyanın en büyük salgınlarından biri olarak tarihe geçmiştir. Dolayısıyla domuz gribinin de kontrol altına alınamadığı takdirde tüm dünyaya yayılabilme ihtimali yüksektir.

Hadislerde Ahir Zamanda Domuzların İtlaf Edileceğine İşaret Edilmektedir


Peygamberimiz (sav) 1400 yıl önce ahir zamanda domuzların itlaf edileceğine şu şekilde işaret etmiştir: Devamı
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.