(anadoluhaber) İRAN'da Dönen Olaylar Sebebi Batılı Hayrancıları!

 

İRAN’DA DÖNEN OLAYLAR SEBEBİ BATILI HAYRANCILARI!

 

 

 

 

              Dış tahriklerin oyunu nedeniyle orta doğu sürekli karışıklık içerisinde. Emperyalistler özellikle Siyonist İsrail ve ABD ellerini çekmediği müddetçe durulmayacak. Bu belli. Uzun zamandır Orta Doğu üzerinde yoğun bir çalışma anılan devletler tarafından sürekli yapılmaktadır.

 İRAN güçlü, dinamik, endüstrisi güçlü bir devlet. Bu dinamik, güçlü devletin oluşturulan kargaşalarla  alt edilmesi, kukla devlet haline getirilmesi mümkün görülmemektedir. Medyanın olayları olduğundan daha fazla abartması, olduğundan daha büyük gösterilmesi dünya kamuoyunu ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Zaten böyle davranmanın amacı da olayları olduğundan farklı göstermek, bir yanılma oluşturmak. Bu, Hollywood’un mantığıdır. Ne yazık ki kitleler üzerinde de etkili bir unsur oluşturmaktadır. İRAN, 8 yıl boyunca yapmış olduğu savaşta sadece IRAK'la ile savaşmadı. Amerika ve batı ile savaştı. O günleri hatırlayalım;ABD IRAK’ı desteklemişti. İRAN’ın elbette büyük kayıpları oldu fakat yıkılmadı, çökertilemedi.

Bize batı kölesi olmuş bir İRAN işimize yaramaz. Dahası bizim için çok daha büyük tehlike olur. Fakat İslâm yönetiminin hakim olduğu bir İRAN TÜRKİYE'nin hakiki dostu ve komşusu, kardeşi olur. Batılıların kendilerine bağlı, kendilerine ait sözde demokrasi olan yönetimlerini örnek almış, batıcı rejimlerini İRAN’a ithal etmeleri çabası İRAN’da İslami Rejim hakim olduğundan beri sürekli saman altından su yürütürcesine sürmektedir. İRAN’ı tebrik etmek gerekir ki kendi İslami esaslara dayalı rejimini bugüne kadar uzun bir zamandır başarıyla sürdürmektedir.  Batının her türlü hilesine ve engellemesine rağmen önemli ve başarılı çalışmalar/hamleler yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Güçlü bir TÜRKİYE ile İRAN hem dünya barışı, bölge barışı için çok önemlidir. Hem emperyalizmin yayılmasında/sömürmesinde önemli ölçüde engelleyici bir güçtür.

İRAN'daki ABD, siyonist İsrail destekli küçük bir grubun ayaklanması sonucu ölen birkaç kişinin bu kadar abartılması aslında şaşılacak bir şey değildir. Bu batı hayranı yazılı ve görsel basın niçin aynı duyarlılığı  IRAK'ta, AFGANİSTAN'da, PAKİSTAN'da ve FİLİSTİN’de de göstermiyor? Onların Müslüman olması sanırım bu duyarlılığı göstermemesindeki en büyük nedendir. IRAK'ta ölen 1.5 milyon insanın Müslüman olduğu için mi acaba bu duyarsızlığın nedenidir? Onlar için ölenlerin Müslüman olması insan olarak sayılmasına engel mi teşkil etmektedir? Kan gölüne dönmüş olan GAZZE'de İsrail'in vahşetine her zamanki gibi yine sessiz kalındı. Üstelik bu sessizliğe sözde Müslüman basın geçinen gazete ve televizyonlarda (Zaman, Yeni Şafak, Anadolu’da Vakit) (TV 7, Samanyolu, Mehtap TV) bu sessizlik süregelmektedir. Milli Görüş'ün Çağlayan Mitingi ile başlayan bu zalim katliamı dünyaya duyurma çabaları sonucu kamuoyunu etkileyince/bilgilendirince biraz olsun doğruları yayın organlarında minimum düzeyde gündeme getirmeye çalıştılarsa da yeterli değildir. Özellikle AKP iktidarından sonra daha çok bağlandıkları ve sevip katliamlarını gündeme taşımayan politikalarını siyonist İsrailli dostlarını kırmamak/üzmemek için de büyük bir çaba, gayret göstermişlerdir. Bu sözde Müslüman medya annesinin kucağında, babasının kucağında televizyonlarda tüm dünya milletlerinin gözlerinin önünde cereyan eden katliamlarına vuku bulan imdat çığlıklarına rağmen öldürülen o masumların/çocukların durumuna hiç acımadılar, yayın organlarında  hiç gündeme getirmediler. Bu nasıl bir vicdandır, bu nasıl bir Müslümanlıktır? Bunun tek nedeni üç günlük dünya menfaati için ahireti terk etmektir. Ama işin gülünç olan yanı televizyonlarında argo konuşmaları makaslamaları fakat bu büyük katliamları hangi Müslümanlıklarına sığdırabiliyorlarsa yayınlamamalarıdır. Bu nasıl Müslüman yayıncılıktır anlamak mümkün değil. Bunun sonucu halkımızda  doğal olarak batı ve israil’e düşmanlık ve nefret oluşturmaktadır. Kendi dininin mensuplarının bu haykırışlarına bu kadar duyarsız olmak nasıl olur anlamak mümkün değildir.

Allah korusun eğer İRAN’a batının rejimi ithal edilirse acaba bu zihniyete sahip olanları daha mı mutlu edecek? Yanı başımızdaki IRAK’ın uğradığı durum hiç mi örnek olmayacak? Aynısının İRAN’da yaşanmasına vijdanları nasıl tahammül edecek?

Bizler aynı kültüre, dine sahip insanlarız. Birbirimizi sevmeli, emperyalizme, siyonist israil’in hile ve desiselerine karşı birleşmeli bir bütün halinde hareket etmeliyiz.

TÜRKİYE'de mevcut  batıcı ruha sahip görsel ve yazısal medya ABD, Avrupa ve İsrail’deki meslektaşlarından çok daha fazla kralcı. İRAN’daki rejim  çökse batılı meslektaşlarından daha fazla bayram edecek. Hatırlarsak Şah Rıza Pehlevi zamanındaki İRAN bize daha çok uzaktı.

İRAN bize her zaman örnek olmalı. İRAN’da yapıldığı ile sürülen seçim hileleri TÜRKİYE’de ve diğer ülkelerde defalarca gündeme gelmesine rağmen İRAN’da olduğu ileri sürülenler ise nedense bir başka şekilde sanki ilk defa yaşanıyormuş gibi abartılarak yayınlanmaktadır.

Kendi içindeki darbeleri ve kimler tarafından yaptırıldıklarını konuşmayanlar, açıklamayanlar İRAN üzerinde Amerikan rejimi hayranlığı  yapmaları bir Müslüman Türk’e yakışmayacak şekilde kölelik ruhundan başka bir şey olmasa gerek. Bu TÜRKİYE batılı hayranları ne zaman kendi özlerine/tarihlerine dönecekler, kendileri olacaklar?

II. Meşrutiyetin ilanının üzerinden yüz yıl geçti. O zamandan beri uygulanan onca şiddete, baskıya, kuşatmaya rağmen TÜRKİYE hala aslına daha yakın duruyor. TÜRKİYE’deki darbelerinin arkasında da bu yabancı parmağı var. Ülkemizde her türlü menfi propagandaya rağmen Amerikancılık. Masonik düşünce/anlayış istenildiği gibi oturtulamadı. Oturtulamayacatırda. Nedeni halkımızın hala içinde Osmanlı yönetim ve ahlakı, İslam gücü yatmaktadır.

Son derece çeşitli olaylara sahne olmuş coğrafyamız yeni bir karmaşayı/savaşı artık kaldıramaz. İRAN'ın çökmesi artık sıranın TÜRKİYE’ye gelmesi demektir. IRAKtan sonra bütün çıkartılan fitne  PAKİSTAN ve AFGANİSTAN üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.  Bir yandan da İRAN’da faaliyetler bütün hızı ile devam etmektedir.

Aynısı benzer fitneler ülkemizde de bütün gücü ile devam etmektedir. AB, ABD ve İsrail sarmalına sıkıştırılan, TÜRKİYE üzerinde sürdürülen olaylar sizce sıradan mıdır?

Çok kritik zamandan geçmekteyiz. Oynanan oyunlar çok ciddi ve tehlikelidir. Her zamankinden çok daha fazla dikkat, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu zamandır.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

Yakup MUSA

27.06.2009

 

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.