[anadoluhaber:35050] haber önerisi

BODRUM’DA SİVRİSİNEK SORUNU

Bodrumlular sivrisinek yüzünden geceleri uyuyamıyor.

Belediyenin sivrisinekle mücadele çalışmasının yetersizliği nedeniyle bodrumlular, rahat bir uykuya hasret kaldı. Sivrisineklerin taşıdığı birçok hastalık riski altında yaşayan Bodrumlular, bu durumun Bodrum’a gelen turistleri de olumsuz ettiğini belirti.

Geçtiğimiz aylarda Muğla valiliği, özellikle Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Akyaka, Dalyan, Milas, Bodrum ve Marmaris gibi turistik yörelerde yaz aylarında yerli ve yabancı turistleri rahatsız eden sivrisineklerle mücadele kapsamında genelge yayınlamıştı.

Genelgede şu bilgilere yer verilmişti:

"Sivrisinek mücadelesinde, kültürel, biyolojik ve kimyasal mücadelenin yanında aşağıdaki çalışmaların titizlikle yapılması gerekiyor. Fosseptiklere sinek giriş çıkışının önlenmesi için, havalandırmalar, sinek teli ile kaplanmalı.

10 günden uzun süre kullanılmayan havuzlar boşaltılmalı. Boşaltılmıyorsa ilaçlanmalı, havuzlara sivrisinek larvası yiyen balıklar atılmalı. Evlerin önündeki oto lastiği, kap ve bidon gibi yerler kontrol edilmeli, su varsa boşaltılmalı.

Yol kenarlarında ve hafriyat alanlarında biriken sular yok edilmeli, toprakla doldurulmalı. Sulama kanallarından taşan suların gölcükler oluşturması önlenmeli. Varsa çukur yerler doldurulmalı. Yasal olarak, koruma altında olmayan sazlık ve bataklıklar, kanal açılarak suları akıtılmalı."

Bodurum Belediyesi’nin genelgeye uygun hareket etmediğini belirten Bodrumlular şunları dile getirdi:

“Maalesef Bodrum Belediyesi Sivrisinekle mücadele konusunda üzerine düşünleri yapmıyor. Çöplerimiz zamanında toplanmıyor. Her türlü haşarata karşı ilaçlama yapılmıyor. Bodrum merkezde, otogarın orada, her gün yüzlerce turisttin gelip geçtiği bir yerde, idrar kokusundan geçilmiyor. Sivrisinek sorununa karşı belediyemizin bu kadar ilgisiz kalmasını, ilgililerin belediyecilik konusundaki yetersizliğine veriyoruz. Yetersiz insanların belediyecilik yapmasını doğru bulmuyoruz. Bodrum ülkemizin en önemli turisttik merkezlerinden biridir. Bodrum, Türkiye’nin ve dünyanın incisidir. Böyle bir yer sivrisinekten geçilmiyor. Bu tarz bir belediyecilik anlayışı ülkemize ve ülkemiz turizmine zarar vermektedir. Bizden olsun, kim olursa olsun anlaşışından artık siyasi partilerimiz vazgeçmelidir. Belediyecilik yapamayacak insanların Bodrum’a belediye başkanı olarak dayatılmasını kabul edemiyoruz.”

Haber: Salih Ertan Ulakoğlu


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.