CNN'in Kürdistan açılımı


Türkiye Kürt açılımını tartışırken dünyaca ünlü haber kanalı bir skandala imza attı. CNN televizyonu uluslararası bir programında Kürdistan haritası yayınladı.

21 Ağustos’taki skandal, kanalın ünlü programlarından Campbell Brown’un programında yaşandı. Programda Irak’taki terörizmden bahsedilirken Türkiye’nin bir kısmını içine alan bir Kürdistan haritası ekrana getirildi.




CNN’E KARŞI KAMPANYA BAŞLATILDI

ABD’deki Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeleri Ali Çınar, İbrahim Kurtuluş ve ATAA Gelecek Başkanı Ergün Kırlıkovalı, posta, e-posta veya faks yolu ile tepki mektuplarının acilen CNN televizyonuna iletilmesi için kampanya başlattıklarını duyurdular.

Kampanyanın CNN'e savaş açma niteliğinde olmadığını belirten Çınar, amacın yapılan hatalardan dönülmesi ve gelecek yayınlarda yanlış ve bölücü bilgilerin kamuoyuna aktarılmasından vazgeçilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Çınar ayrıca, CNN televizyonunun Türk-Amerikan kamuoyundan özür dilemesini beklediklerini ve gösterilecek örgütlü tepkinin sonunda televizyonun Türkiye haberlerini daha doğru ve tarafsız şekilde geçmeye özen göstermelerinin sağlanabileceğini ifade etti.

2 yorum:

  1. Biz de ABD'nin parçalanmış haritasını hatta bazı Avrupa ülkelerininkilerini de pardon yanlışlık oldu diye yayınlasak hoş olmaz mı dersiniz.Hani ne demişler iğneyi önce kendine...Mustafa VURAL-Öğretmen

    YanıtlaSil
  2. işin ilginç yanı kimin toprağını kime veriyorlar sanki bize hibe ettilerde geri alacaklar önce musul kerkükü versinler sonra gelip isteyebiliyorlarsa toprak istesinler bakalım o zaman bizden ne alacaklar

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.