İNGUŞETYA'DA BÜYÜK SALDIRI!

Rusya'nın İnguş Cumhuriyeti'nde emniyet müdürlüğü binasına bombalı saldırı düzenlendi. Bina yıkıldı, parçaları yüzlerce metre uzaklara saçıldı, 19 kişi öldü.

Rusya'ya bağlı İnguşetya Cumhuriyetinin başkenti Nazran'da polis binasına yapılan bombalı saldırıda ölü sayısının 19'a yükseldiği bildirildi.

Ölenler arasında polisler ve sivil vatandaşların olduğu belirtildi. Saldırı sonucu 57 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Saldırının bomba yüklü araçla yapıldığı ifade edildi.

Ria Novosti ajansının haberine göre, Nazran Emniyet Müdürlüğüne yapılan intihar saldırısında 19 kişinin ölmesi ve 9'u çocuk 70 kişinin yaralanması nedeniyle İnguş Cumhuriyeti'nde 3 günlük yas ilan edildi.

İÇTİMA SIRASINDA VURDULAR

Emniyet müdürlüğüne sabah içtimasının yapıldığı sırada, yerel saatle 09.00'da düzenlenen saldırıyla bina tamamen yıkıldı ve parçaları yüzlerce metre uzaklara saçıldı. Çevredeki binaların hasar gördüğü ve 20'den fazla otomobilin yandığı patlamada kullanılan patlayıcının türü ve miktarı henüz belirlenemedi.

RUS YANLISI OLAN İNGUŞETYA LİDERİ: "BENİM İÇİN ÖLÜM FERMANINI UMAROV VERDİ"

Daha önce suikast saldırısı sonucu ağır yaralanan ve geçtiğimiz günlerde iyileşerek görevinin başına dönen İnguşetya Cumhurbaşkanı Evkurov, kendisine yönelik silahlı saldırının arkasında ayrılıkçı Çeçen lider Doku Umarov'un olduğunu belirtti. Rus Russkaya Slujba Novostey radyosuna konuşan Evkurov, "Benim için ölüm fermanını Umarov verdi. Yakında hepsini yakalayacağız." diye konuştu.


KAYNAK: AJANSLAR/ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.