PKK ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ YALANLADI: ÇÖZÜMÜ ABD İSTİYOR!



Başbakan Erdoğan'ın "ABD projesi olduğunu ispatlamayan alçaktır" sözlerinin üzerinden çok geçmeden, PKK'dan "Çözümü ABD istiyor" açıklaması geldi.

KONGRA-GEL Başkanı Remzi Kartal, ABD’nin gerek Irak’taki Kürtlerin, gerekse Türkiye’deki Kürtlerin durumunda bir istikrarın olmasını istediğini belirtti. Kartal, “Onun için Kürt sorununun bir çözüme kavuşmasını istiyor. Kürt sorununun çözülmesi ve bir istikrara kavuşması Amerika’nın da işine geliyor” dedi.

"SİLAHLAR BIRAKILACAKSA, MUHATAP ÖCALAN'DIR"
Remzi Kartal, Brüksel’de ANF’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Kürt sorunun çözümünde samimiyse Abdullah Öcalan’a doğru yaklaşması gerektiğini söyledi. Kartal, “Silahlar bırakılacaksa, Kürt sorunu çözülecekse bunun muhatabı Abdullah Öcalan’dır. Sorunun kalıcı bir çözüme kavuşması için tek adres İmralı’dır” diye konuştu.

Hükümetin “Kürt açılımını” değerlendiren Kartal, “Her şeyden önce yapılan tartışmalar gelinen aşama olumludur. Bir adımdır. Ancak sürecin arka perdesini görmeden gelinen aşamalara bakmadan ve sadece bugünkü açıklamalarla ve soruna yaklaşımla sınırlı tutulacak bir değerlendirme eksik kalır” dedi.

ABD İSTİKRAR İSTİYOR
AKP’nin yerel seçimlerde Güneydoğu ve Doğu’da seçimi kaybettiğini, DTP’nin de bir patlama yaşadığını söyleyen Kartal, “Ondan sonra bu sürece girildi. Tabii o süreçte, siyasi bir zeminin oluşması için hareket olarak bazı adımlar attık. Artık Kürt sorununda askeri olarak bir sonuca varılmayacağı anlaşılınca iç ve dış faktörlerin etkisiyle böyle bir süreç başlatıldı” diye konuştu.

Kartal, ABD’nin sürece ilişkin tutumunu değerlendirirken de şunları söyledi:
”Amerika güçlerini bölgede yavaş yavaş çekmeye çalışıyor. Afganistan gibi sabit yerlerde konumlandırmaya çalışıyor. Gerek Irak’taki Kürtlerin durumunda gerekse Türkiye’deki Kürtlerin durumunda bir istikrarın olmasını istiyor. Onun için Kürt sorununun bir çözüme kavuşmasını istiyor. Kürt sorununun çözülmesi ve bir istikrara kavuşması Amerika’nın da işine geliyor. İç ve dış faktörler Türkiye’de klasikleşmiş Kürt sorununun yerine giderek daha ılımlı ve çözüme yönelik adımların atılmasını istiyor. Bütün yaşanan bu tartışmaların arkasındaki gelişmeler bunlardır.”

ÇÖZÜM PAKETİNDE NELER VAR

Kartal, Türk hükümetini "Kürt açılımı" konusunda samimiyetine ilişkin bir soruya da şu karşılığı verdi:
“Hareket olarak Türkiye’de siyasal bir zeminin oluşması için başlattığımız sürece hükümetin verdiği bu cevabı olumlu buluyoruz. Sivil toplum örgütleri, aydınları, demokratik kitle örgütleri ve hükümetin yaptığı bütün bu tartışmaları anlamlı buluyor, değer veriyoruz. Fakat gerçekten tartışmaların içeriğine bakıldığı zaman bize yeterli güveni vermiyor. Sorunun çözümü için iki taraf varsa tarafları bir araya gelmesi gerekiyor. Dışarıdan bazı çevrelerin görüşü alınarak yapılan çözüm arayışları kalıcı olmuyor. Diğer bir taraftan da çözüm çözüm deniliyor. Ama yürütülen tartışmaların arka perdesi nedir, çözüm paketinin içinde neler vardır kimse bilmiyor. Diyorlar ki silahlar sussun. Çözüm için ciddi adımlar atılsın. Ama DTP’nin bile söylediği Abdullah Öcalan ile görüşmeyi reddediyorlar. Bu hareketin önderi Öcalan’dır. Silahlar bırakılacaksa, Kürt sorunu çözülecekse bunun muhatabı Abdullah Öcalan’dır. Sorunun kalıcı bir çözüme kavuşması için tek adres İmralı’dır.”

BAŞBAKAN 'BUNU DİYEN ALÇAKTIR' DEMİŞTİ
Kürt açılımının ABD projesi olduğu yönündeki iddialara sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere yptığı açıklamada "Bir kağıt almış dolaşıyorlar ’Amerika’nın bir projesidir bu...’ Bunu ispat ederlerse her şeye varım. Ama ispat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık, bu kadar ağır konuşuyorum. Çünkü artık bu kadar iftiraların, bu kadar hakaretlerin altında bu iktidar kalmaz. Bu iktidar Türkiye Cumhuriyetinin iktidarıdır. Herhangi bir ülkenin temsilcisi değildir" demişti. Terör örgütü KONGRA-GEL'in, tam da Erdoğan'ın bu açıklamasının arkasından yaptığı 'Çözümü ABD istiyor' mealindeki bu açıklama, hem hükümeti hem de Başbakan'ı zora sokacak gibi görünüyor.
kaynak:haber 1

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.