Türkiye’nin AB macerası 100 yıl sürer


Kendimizi kandırmayalım... İngiliz diyor ki; Türkiye'nin AB macerası 100 yıl sürer..

İngiliz yayın kuruluşu, internet sitesindeki testte, Türkiye'nin 2060'ta bile AB üyesi olamayacağı varsayımına yer verdi

100 YIL SÜRER
Türkiye'nin 40 yılı aşan AB'ye üyelik macerasının 2060'a kadar hedefine ulaşmayabileceği dile getirildi. Fransa ve Almanya'nın Türkiye'ye üyelik dışında AB ile başka bir düzlemde ilişki önerdiği Ankara “uzun ince yol”da yorgunluk hissine kapılırken, İngiliz yayın kuruluşu BBC internet sayfasında her hafta sonu düzenlediği aktüalite testinde bir sorusunu Türkiye'nin AB üyeliği kapsamında formüle etti.

İNGİLTERE EN KALABALIK OLACAK
Nüfus artış hızıyla ilgili soruda, İngiltere'nin 2060'ta 77 milyonluk nüfusuyla AB'nin en kalabalık ülkesi olacağı bilgisi aktarıldı. Ancak soruda bu öngörünün Türkiye'nin bu tarihte dahi AB üyesi olmayacağı varsayımına dayandığı vurgulandı. Sözü geçen tarihte nüfus açısından İngiltere'yi 72 milyonla Fransa'nın izleyeceği belirtildi. BBC'nin öngörüsü gerçekleşirse yani Türkiye 2060'ta bile AB üyesi olmazsa Ankara'nın AB macerasının ömrü 100 yılı bulacak. (Milliyet)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.