[anadoluhaber:/] Re: (BOŞ MEYDAN) Vahdet-i Vücud Deyip Geçme...

Değerli kardeş sınırları belli insankatmalarının ve o insanların anlayış ve idrak sınırlarınında ana okulundan araştırmacı bilim insanlığına kadar ve daha yukarılarına kadar çeşitlisınıf ve irfan katları her insan için olası ama sadece gerçek talep sahipleri için bu sınıfları bire birer öğrenip aşamaka sureti ile katedilen mesafeleri ve ya derecxeleri veya irfan mertebeleri vardır. Allahın Ayetleri ve rasulunün sav. Hadisi şerifleri aynı yerde durur ama herkesin kendi kemalat ve ya gelişmiş irfanına göre hem aynı hemde gayrı hitap ederler.

Sözleriniz doğrudur. Ancak kendi sınırları içinde doğrudur. Her anlayışın kendi mantığı vardır ve bu mantıklar farklı ortamlarda farklı oluşurlar. Bu yüzden mantık evrensel değil lokaldir (yereldir) Sizin doğrularınız asla ret edilmeden ve doğruluğu tasdik edilerek ve asla şeriat dairesinden çıkmadan mutavsaffıflar tarafından aynen kabul edilir. Ama onların zaten kabul etmeselerdi bulundukları yere ve çok başka doğrulara ulaşmalarıda mümkün olmazdı.

Zaten biz insanlar sıradan başka insanların sözlerini dahi kendimize göre anlarız. Mehmet Akif Rahmetlinin Safahatında kendisinden alıntı yaptığı Şey Sadi Şiraz-i mum dili yüzünden yandığı için akil kişi dilini tutdu der. Bizler her birimiz kendimize özel Rablik eden bize özel rabbimiz olan ilahi tecelliye inanır ama Allahın bize olan tecellisi ile Allahı sınırlamaya kalkar isek aslında kendimiz Alemlerin ve mahlukatın hem ortak hemde ayrı ayrı Rabbi olan Allahı kendi zan ve vehimlerimiz ile algılarımız ve tehayyüllerimiz ile sınırlamış olur ve bize özel idraklar ötesi yücelikde şasi putumuzu iç dünyamında inşa etmiş oluruz. O zaman benim rabbim senin rabbini döver der gibi tartışırız. Çok yüce putları olan putperesler oluruz. Çünkü Putperestler dahi Allahın tecellilerinden her hangi birine taparlar. Onları putperest yapan şey o tecelliye tapışları değil, o tecelli ile Allahın sonsuz tecellilerini örtmekle kafirlik edip inkar etmeleridir.

Çünkü Allahda Resulüde Tüm insanlık ve başka mahlukat alemlerine hitap etmişler ve herkesin ne anladı ise ona onu söylemişlerdir. Görünürde aynı zannettiğimiz sözler her farklı idrak ve irfan prizmasında değişik renler ve şekiller alırlar. Size daha önce yazmış olduğum bu konudaki iki yazımı gönderiyorum. Vakit bulursanız belki bir göz atarsınız.

Allah cc. Hadi ve Mudildir. Dilediğini hidayete dilediğini delalete sevk eder. Unutmayınki Şeytanında Rabbi Allahdır. Kimse onun hükmünden dışarı çıkamaz. Aksi halde ya birde kötülük tanrısı olması ya da yada iyilik ve kötülükde Allahın şerikleri olması gerekirdi. Hiçbir şey Allahın parçası yada bucuğu değildir. Bu mülkün varlığı onu artırmaz. Yokluğuda onu eksiltmez. İnsan anlayamadığını inkar ile kafir olur. Müslümanlar ise gizli şirklere düşerler. Umarız Allah onları af eder. Çoğu bilmiyorlar yarabbi onları bağışla diyedua eden peygamberlerin ümmetleridirler. Bir hadiste Efendimiz. Hiç bir şey yok idi yanlız Allah var idi demiştir. Bu hadis Hz. Aliye nakledildiğinde onun cevabıda halende öyledir olmuştur. İdrakin yüceliğine yeteri kadar erişemediğimiz zaman inkların basitliğine düşmek yerine ya Hikmeti nedir Ya Rabbi diye merak yada aklım ermiyor diye edep daha uygundur diye düşünüyorum. Saygı ve Selamlarımla

A.D.Şimşek

 

Vahdet'i Vücut mu, Vahdeti Şuhud mu (1)

Vahdet'i Vücut mu, Vahdeti Şuhud mu (2)

 
 
Tanrı varmı? Varsa nedir.
iki sayfalık yazımın 1. ve 2. bölümleri aşağıdadır.
 
 
27 Eylül 2009 16:00 tarihinde MAHMUT CELAL OZMEN <usve1970@yahoo.com> yazdı:

Vahdet-i Vücud Deyip Geçme…

vahdet-i-vucud-deyip-gecme

Vahdet-i Vücut Nedir?
Vahdet-i vücud bir tasavvuf terimidir ve onun felsefesi Allah’tan başka varlık olmadığına, mevcut olan tek varlığın Allah olduğuna, var gibi gözüken ne varsa Allah’ın parçaları olduğuna inanmaktır. Bu inanış tasavvufun amentüsünün Devamını Okuyun»
 





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.