Anadolu Günlük : Gündem Başyücelik!

Paralel terör örgütünün sözde Başyüceler Şurası ortaya çıkarken Yazar Özgür Mumcu, Erdoğan ve Davutoğlu’nun da Başyücelik hayalleri olduğunu kaleme aldı. Türkiye’nin başkanlık sistemi üzerindeki çalışmalarına yeni bir boyut katacak olan Başyücelik Başkanlık Sistemi gündemde uzun süre tartışılacağa benziyor.


BAŞYÜCELER ŞURASI
Gülen örgütünde kritik kararlar alınan ve örgütü yöneten 12 imamın bulunduğu şuraya Sabah’ın iddiasına göre verilen isim Başyüceler Şurası. Aslında Başyücelik, Necip Fazıl Kısakürek’in Büyük Doğu İdeolojisinde devlet-i aliyye, Yüceler Devleti manasında geçen bir çeşit başkanlık sistemi.


BAŞYÜCELİK YENİ TÜRKİYE’DİR
Öte yandan Cumhuriyet Yazarı Özgür Mumcu, kaleme aldığı köşe yazısında Necip Fazıl hayranı olan Erdoğan ve Davutoğlu’nun Yeni Türkiye hedefinde, Necip Fazıl’ın ideolojisinde yer edinen ve İslami bir başkanlık sistemi olan Başyücelik’in olduğunu iddia etti.


 Anadolu Günlük yazarı Nevzat Şipleme, yazı dizisi olarak yazmaya başladığı Gündem Başyücelik yazısında, Başyücelik sistemi hakkında önemli bilgiler veriyor. Şipleme, Anadolu insanını uyanmakta olan bir deve benzeterek, demokrasinin Anadolu’daki zaaflarını da bir bir önümüze seriyor.



Fethe aç Anadolu


Anadolu’nun büyük bir değişim yaşadığını herkeslerin görmesi gerekir. Anadolu elbette eski Anadolu değildir. Anadolu çocuğu eskisi gibi ensesine vur ekmeğini al türünden ezik, zavallı ve güçsüz değildir. Anadolu çocukları artık ilmiyle imkânlarıyla ferasetleriyle çoktan kendisin toparlamış ve yeni ufukları hayal eder olmuştur. Kemalizm ile başı ezilmiş olan Anadolu çocuğu çoktan kendisini toparlamıştır. Hükümet de bu süreçte kendisine verilen yüzde ellilik desteği, bizce doğru politikalar ve doğru politik dil ile yüzde yetmişleri bulması gereken desteğin ruhunu iyi okumalıdır… O özgüven devrimini ve o özgüvenin taleplerini iyi okumalıdır…



Nevzat Şipleme’nin yazısının devamı için tıklayın

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.