Hizbullah'a büyük darbe: 65 ölü

Suriye'de ağır kayıplar vermeyi sürdüren Hizbullah, ağır bir yenilgi daha aldı 

Islahhaber.com'un haberine göre; Suriye'de Esed güçlerine destek amaçlı savaşan Lübnan Şii Hizbullah Örgütü, son zamanların en büyük darbesini aldı.

Deraa Şeyh Miskin'de, muhalif güçler ile Hizbullah milisleri arasında yaşanan çatışma sonucunda, çoğunluğunu Hizbullah milislerinin oluşturduğu 65 kişi muhalifler tarafından öldürüldü, 150 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Suriye'den gelen haberlerde, bu sayının sadece Sanameyn hastanesinin bildirdiği rakam olduğunu, başka hastanelerde ölü ve yaralı olabileceğini ve bölgede rejimin hala toplayamadığı cesetlerin var olduğu bilgisi verildi.

Muhalif güçler karşısında ağır darbeler alan rejim, Halep, Hama ve Deraa'da Şii militanları savaşmak için kullanıyor. Son günlerde öldürülen Şii milislerinin rakamını gizlemeye çalışan İran ve Hizbullah, halkın tepkisini çekmemek için rakamları düşük olarak açıklıyor.

Nusra Cephesi lideri Cevlani, bir kaç gün önce yayınlamış olduğu mesajında, "Hibullah ile savaşın yeni başladığını" ilan etmişti. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.