Taliban kuzeyde önemli ilçenin kontrolünü sağladı

Taliban Afganistan'ın kuzeyinde Tahar ilinin Havaca Ğar ilçesini ele geçirdi.
Taliban Afganistan'ın kuzeyinde saldırılarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl "Hendek Operasyonları" adı verilen bahar saldırılarında ele geçirilen ilçelere bir yenisi daha eklendi.
Taliban Afganistan'ın kuzeyinde Tahar ilinin Havaca Ğar ilçesinin merkezini ele geçirdi. Tahar ili, Taliban'ın Afganistan'ın kuzeyindeki kalesi sayılan Kunduz ilinin doğu komşusu. Taliban bir süredir Kunduz'daki faaliyet alanını Tahar'a taşımış durumda.
Bu kapsamda grup, özellikle Kunduz sınırında yer alan Havaca Ğar ilçesine önemli saldırılar düzenliyordu. İlçede, kırsalda yer alan karakollar grubun hedefindeydi. Daha önce birçok karakol Taliban tarafından ele geçirilmiş ve çok sayıda güvenlik görevlisi öldürülmüştü. Grup her geçen gün ilçenin merkezine yakınlaşıyordu.
İlçenin konumu şu şekilde:
Taliban tarafından açılan yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde ilçe merkezine girildiği ve kontrolün sağlandığı ifade edildi. Grubun açıklamasına göre ilçenin merkezindeki askeri noktalar ve hükümet merkezleri tamamen ele geçirildi ve ilçeye "Taliban bayrağı çekildi."
Taliban Havaca Ğar ilçesindeki Kabil hükümeti asker unsurlarının tamamen çöktüğünü ve komşu bölgelere kaçtığını ifade etti. Yerel kaynaklara göre Taliban'ın kaçan Kabil hükümeti birliklerine yönelik saldırıları da sürüyor. Taliban bölgede ilerlemeye yönelik saldırılarına devam ediyor.
Taliban'ın genel itibariyle yoğun faaliyet gösterdiği illerin komşu bölgelerine faaliyetini taşımaya odaklanan bir strateji izlediği görülüyor. Bu kapsamda Kunduz'un komşusu Tahar en çok öne çıkan bölgelerden biri niteliğinde.
Kaynak: Mepa News

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.