Şehit Yusuf Temirkhanov onbinlerin omuzunda son yolculuğuna uğurlandı

Rus zindanlarında şehit edilen Çeçen kahraman Yusuf Temirkhanov onbinlerce Müslümanın tekbirleri ile son yolculuğuna uğurlandı.2000 yılında Çeçen kızı Elsa Kungayeva’yı tecavüz edip öldüren Rus işgal ordusunun subayı(!) sapık terörist Albay Yuri Budanov’u öldürdüğü gerekçesiyle Rus zindanlarında esir tutulan Çeçenyalı Yusup Temirkhanov, zindanda şehit olmasının ardından toprağa verildi.

Yusup’un cenazesinde, sadece Çeçenlerden değil, Kafkasya’nın her yerinden akın akın gelen Kuzey Kafkasyalılardan oluşan bir insan seli vardı.

 
Yusuf Temirkhanov nasıl şehit oldu.
Rus Çeçen savaşında, Rus generali Budanov, bir köye baskın yapar, bir eve girer, evdekilere insanlık dışı muamelede bulunur, baskından aile kurtulur ve İsviçreye yerleşir, bu ailenin 15 yaşındaki küçük kızı, o baskın sırasında Budanov tarafından tecavüz uğrar, işkence bununla bitmez, Budanov tecavüz ettiği küçük bedenin kemiklerini paramparça edip bir mezara gömer.
Aile yüreklerinde bu acıyla İsviçre’ye yerleşir.
Çeçen Rus savaş biter, kızın katili Budanov savaş suçundan yargılanır, ancak serbest kalır.
Şehit Yusuf Temirkhanov, hunharca öldürülen Çeçen kızının kanını yerde bırakmaz. Budanov serbest kaldıktan bir kaç gün sonra peşine düşer, katil generalin kaldığı Moskova’daki evin önünde öldürür. 
Temirkhanov polis tarafından yakalanır ve 15 yıla mahkum edilir. Daha önce de Ruslar tarafından zehirlenen Yusuf Temirkhanov şehit edilir.
Şehit Yusuf Temirkhanov’a Allah gani gani rahmet eylesin…


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.