Trump Türkiye'yi hedef gösterip resmen savaş ilan etti..

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ilgili tweet attı. ABD Başkanı Trump, "Lira, çok güçlü dolarımız karşısında hızlı bir şekilde düşüşe geçerken, şu anda çelik ve aliminyumda uygulanan gümrük vergilerinin iki katına çıkarılması talimatı verdim. Aliminyum şimdi yüzde 20, çelik ise yüzde 50 olacak. Bu dönemde Türkiye ile ilişkilerimiz iyi değil." dedi.

  Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk lirasının ABD doları karşısında hızla düştüğünü" ifade ederek, Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdiğini duyurdu.   

 Trump, "Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil." ifadelerini kullandı.


ABD Başkanı Donald Trump'ın son attığı Türkiye tweeti, Twitter'ın Türkiye kullanıcıları tarafından yorum yağmuruna tutuldu.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ DEĞİL"

ABD Başkanı Trump, "Şu anda Türkiye’nin çelik ve alüminyum ithalatına uygulanan ek gümrük vergisini iki katına çıkarmaları yetkisi verdim. TL güçlü dolarımıza karşı çok hızlı bie şekilde aşağı gidiyor. Aluminyum vergisi %20, çelik % 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz şu an iyi değil.” ifadeleri kullanmasıyla yorumların akması bir oldu.
Trump'ın sözlerine Türk kullanıcılarından cevap

TRUMP'A 'TOPUNUZ GELİN'Lİ CEVAP

Twitter kullanıcılarından biri, Trump'ın sert Türkiye tweetine karşılık Başkan Erdoğan'ın 'Topunuz gelin' videosunu ekleyerek karşılık verdi.

Trump'ın sözlerine Türk kullanıcılarından cevap


Trump'ın sözlerine Türk kullanıcılarından cevap
Trump'ın sözlerine Türk kullanıcılarından cevap

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.