Kamplar eğitim için değil soykırım için kullanılıyor

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da kurulan sözde eğitim kamplarının, asimilasyonun yanı sıra soykırım yapma aracı olarak da kullanıldığı belirlendi..Çin Komünist Partisi, Müslüman kızları Çinli erkeklerle zorla evlendiriyor.
“Ucuz iş gücü” vaadi ile Çin’i üretim merkezi haline getirerek küresel sermayeyi kendine bağımlı hale getiren Çin Komünist Partisi, ülkede yaşayan “İnanç ve kültürel grupları” baskı altına almak için, her geçen gün birbirinden dehşetli projeyi gündeme alıyor. Son dönemde medyada sıkça gündeme gelen “Eğitim kampları” bunların başında geliyor.

OKUL DEĞİL HAPİSHANE

Uluslararası ajansların gündeme getirdiği ve insan hakları ihlallerinin yaşandığı kampların “Mesleki eğitim kampı” olduğunu savunan Çin Yönetimi’nin kampları cephanelik gibi kullandığı ortaya çıktı. Fransız haber ajansı AFP’ye göre, ihale ve bütçe resmi çalışma raporları gibi kamuya açık hükümet belgelerinden elde edilen bilgiler ‘merkezlerin okuldan çok hapishane gibi’ yönetildiğini gösteriyor.

KAMERALAR, DİNLEME SİSTEMLERİ, DİKENLİ TELLER, BİBER GAZI...

Nisan 2017’den sonra merkezler için satın alınan malzemeler arasında gelişmiş gözetleme sistemi, öğrencileri sınıflarda kayıt altına alacak kameralar, dikenli teller, telefon görüşmelerini dinlemeyi sağlayan bir sistem, kızılötesi izleme cihazları da bulunuyor. Belgelerden elde edilen bilgilere göre biber gazı, şok tabancası, elektro şok aletleriyle donatılmış binlerce görevli, güvenlik kameralarıyla dolu merkezlerdeki ‘öğrenciler’ üzerinde sıkı kontrol sağlıyor.

“KÖKLERİNİ KURUTUN!”

Belgelerde ayrıca Sincan’da parti sekreteri Chen Quanguo’nun kamplarla ilgili “okul gibi eğitim vermeli, askeriye gibi yönetilmeli, cezaevi gibi savunulmalı’ dediği kaydediliyor. Aynı kişinin ayrıca ‘Yeni, daha iyi Çin vatandaşı inşa etmek için soylarını kırın, köklerini kurutun, bağlantılarını koparın’ ifadelerini kullandığı belirtiliyor.
DEVLET TELEVİZYONUNDA PROPAGANDA GÖRÜNTÜLERİ
Çin devlet televizyonu CCTV’de geçtiğimiz hafta bölgedeki 181 merkezden birinde üniforma giyen ‘öğrencilerin’ Mandarin dili öğrendiklerini, geleneksel örgü, dokuma ve yemek pişirme eğitimi aldıklarını gösteren bir program yayınlandı. Çin’in 2014’te ‘terörizme’ karşı başlattığı kampanya çerçevesinde 2017’nin başlarında Doğu Türkistan’da ‘eğitim merkezleri’ kuruldu. BBC’ye göe, bölgedeki hapishane tesislerinin sayısının son iki yılda iki kattan fazla arttığını da işaret etti.
AŞIRILIKTAN UZAK TUTACAKLARMIŞ!
İddialara göre, sözde mesleki eğitim kamplarında Müslüman kimliğini yok etmeye çalışan Çin Komünist Partisi, kamplarda “eğitime” aldığı Müslümanlar’ı “İslam’ı kınamaya, ÇKP’ye sadakat göstermeye, domuz eti yemeye” zorluyor. Kamplarla ilgili bilgi veren, Doğu Türkistan’daki işgal yönetimi valisi Shohrat Zakir, kamplarda esir altında tutulan Müslümanlar’a, Çin tarihi ve yasaları hakkında dersler verildiğini iddia ediyor. Bu eğitimle Müslümanların aşırılıktan uzaklaştıracağını öne süren Zakir, kamplarda bedava yemek ve yatak imkânı sağlandığını sözlerine ekledi.
Müslüman kızlar Çinli erkeklerle evlendiriliyor

Sözde eğitim kampları ile kültürel asimilasyon peşinde olan Çin, bir yandan da etnik yapıyı bozmak için “evlilik” senaryosunun gündeminde tutuyor. Erkekleri zorla eğitim kamplarına alarak Müslüman kadınları sahipsiz bırakan Çin Komünist Partisi, Müslüman kızları Çinli erkeklerle zorla evlendiriyor. Soykırım planının bir parçası olan proje ile Müslüman Türk nüfusunu dönüştürmek isteyen Çin’in şimdiye kadar kaç Müslüman kızı evlendirdiği ise bilinmiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.