'95. yılını kutladığımız Cumhuriyet 'İslam Cumhuriyeti'dir'

Yazar Abdurrahman Dilipak, bugün kuruluşu kutlanan Cumhuriyet'in aslında İslam Cumhuriyeti olduğunu belirtti. 
Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, usta yazar Abdurrahman Dilipak'ın gündemi yorumladıığı Akit TV'nin gündem belirleyen programı Derin Gerçekler, bu hafta da gündeme damga vurdu.
İSLAM CUMHURİYETİ'NİN 95. YILI
95. yılını kutladığımız Cumhuriyet'in aslında İslam Cumhuriyeti olduğunu belirten Dilipak, ''Cumhuriyet kabul edildikten sonra CHP Kurultayı'nda 'laiklik' ilkesi kabul edildi. Ondan çok daha sonra da anayasa maddesi olarak 'laiklik' olarak kabul edildi. Bugün kutlanan Cumhuriyet aslında İslam Cumhuriyeti'dir. Eğer Laik Cumhuriyet'i kutlamak istiyorsanız 5 Şubat 1937'yi baz almanız gerekecek'' açıklamasında bulundu.
ANADOLU'DA KURULAN İLK CUMHURİYET KARS CUMHURİYETİ'DİR
Anadolu topraklarında kurulan ilk Cumhuriyet'in Türkiye Cumhuriyeti olmadığını belirten Dilipak, ''Anadolu topraklarında kurulan Cumhuriyet, 1919 yılında İngilizler tarafından yıkıldı. 1918'de konferedatif olarak kurulan Kars İslam Cumhuriyeti'dir. 1918'den önce kongre hükümetleri olarak da vardı. Anadolu'da kurulan üçüncü cumhuriyet de Hatay Cumhuriyet'dir. Daha sonra Hatay Cumhuriyeti, Türkiye'ye ilhak oldu.'' dedi.

Haber Vakti-

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.