Uygur Türk'lerinin Peşinde ki Çin casusu enselendi

Kazakistan’nın Almatı şehrinde Çin adına casusluk yapan bir şahıs yakalandı. Çin casusunun Uygur Türklerinin peşinde olduğu belirlendi.

Kazakistan’ın Almatı şehrinde Çin adına casusluk faaliyeti yürüten bir kişi yakalandı. Kazak polisi tarafından enselenen Çin casusunun üzerinden gizli kamera, GPS cihazı gibi materyaller ve yüklü miktarda para çıktı.

Şahsın Kazak kökenli olduğu ancak Çin adına faaliyet yürüttüğü açıklandı. Kazak makamları, şahsın diğer bağlantılarını ortaya çıkarmak için soruşturmayı derinleştirdi.

Casusun özellikle Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’dan kaçarak Kazakistan’a sığınan Uygur Türklerini takibe alarak haklarında bilgi topladığı belirlendi. Çin’in Türkiye ve diğer ülkelerdeki Uygur Türklerini de takibe aldığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl Çinli bir casus, İstanbul’daki Uygur restoranında fotoğraf çekerken yakalanmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.