15 Temmuz Derneği'den SP'li Cihangir İslam hakkında suç duyurusu

15 Temmuz şehit ve gazilerine Meclis kürsüsünden hakaret eden Saadet Partili Cihangir İslam hakkında 15 Temmuz Derneği Çağlan Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunacak. Ayrıca İslam hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı.

24 Haziran'da CHP kontenjanından seçilen Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam'ın Meclis'te 15 Temmuz şehit ve gazilerine hakaret etmesinin ardından 15 Temmuz Derneği harekete geçerek İslam hakkında suç duyurusunda bulunacak. Dernek açıklamasında "Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 01 Kasım 2018 günü Mecliste yapmış olduğu konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini, canıyla kanıyla engelleyen şehit ve gazilerimize hakaret eden son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma yapmıştır. Saat 15:00'de Çağlayan Adliyesi'nde Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunacağız" denildi.

15 Temmuz Derneği'nden yapılan açıklamaya şöyle;
"Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 01 Kasım 2018 günü Mecliste yapmış olduğu konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini, canıyla kanıyla engelleyen şehit ve gazilerimize hakaret eden son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma yapmıştır.

15 Temmuz Derneği olarak, bu konuşmayı protesto etmek için bugün saat 14:30'da Saadet Partisi İstanbul İl Binası önünde şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte basın açıklaması yapacağız. Akabinde saat 15:00'de Çağlayan Adliyesi'nde Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

TWITTER PAYLAŞIMINA SORUŞTURMA
27. Dönem Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında @cihangirislam isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme" suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca re'sen soruşturma başlatıldı.

YENİ ŞAFAK

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.