Akdeniz'deki kirli anlaşma sonrası katil İsrail'den itiraf: Bizim gazımız bu hattı dolduramaz

Katil İsrail-İtalya boru hattı için anlaşma imzalandı. Katil İsrail’in enerji bakanı, finansörü olmayan projeyle ilgili ”Bizim gazımız bu hattı dolduramaz” dedi.
Katil İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan ve İtalya, Doğu Akdeniz gazının Avrupa'ya Akdeniz altından yapılacak boru hattıyla gönderilmesi için işbirliği anlaşması imzaladı. East-Med adlı boru hattı projesinin finansmanı için bir yıla ihtiyaç duyulduğu kaydedilen haberde, boru döşeme işleminin ise 5 yıl süreceği ifade edildi.

“FİNANSÖR YOK”

Boru hattının inşaatında teknik ve finansal güçlüklerle karşılaşılacağı belirtiliyor. Gelecek hafta AB'nin onayına sunulması beklenen anlaşmanın, Şubat 2019'da onaylanabileceği değerlendiriliyor. Yıllık 20 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacak hattın inşası için gerekli yatırım miktarı, yaklaşık 7 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Katil İsrail'in Enerji Bakanı Yuval Steinitz, “Boru hattının, yalnızca latil İsrail'de keşfi yapılmış gaz rezervlerinden elde edilecek doğalgazla doldurulabilmesi mümkün görünmüyor” dedi.

(Haber 7)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.