Yargıtayın HÜDA-PAR kararına tepkiler artıyor

Yargıtay'ın, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel, milletvekili adaylarından Fikret Gültekin'in cezalarını onaması büyük tepki topluyor.

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel, HÜDA PAR'ın 26'ncı Dönem İstanbul milletvekili adaylarından Fikret Gültekin'in cezalarını onaylayarak tepki çeken bir karara imza attı.

Kararı yaptığı basın açıklamasıyla duyuran HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, karara tepki gösterdi.
ERDOĞAN: BÖYLE BİR ADALET OLMAZ
Cumhurbaşkanın “Böyle adalet olmaz”şeklindeki açıklamasını hatırlatan Sağlam, “Hazırlık aşamasında dosyada gizlilik kararı bulunmasına rağmen çarşaf çarşaf görüntüleri basına servis edilerek kurulan komplonun gerçekmiş gibi algılanmasına çalışılmıştır.” dedi.
Gerekçesiz kararlarla arkadaşlarının cezalandırılmasına karar verildiğini söyleyen Sağlam, “2011 yılı başında on yıllık tutukluluk süresi dolduğu için bazı şahıslar tahliye olmuştu. Bu şahısların yurt dışına çıkmalarına yardımcı olanları bildiren imzasız sözde ihbar maillerinin emniyet birimlerine gönderildiği iddia edilmişti. Kanaatimizce bizzat emniyet içindeki bazı unsurlar tarafından tertip edilen bu isimsiz ihbar mailleri gerekçe gösterilerek Genel Başkan Yardımcılarımız Sait Şahin ve Mehmet Bahattin Temel ile Gazeteci Fikret Gültekin hakkında yapılan yargılama sonucunda yasadışı örgüte üye olmak suçunu işledikleri gerekçesiyle cezalandırılmalarına karar verilmişti. İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği mahkûmiyet kararının Yargıtay tarafından onandığı ve bu şekilde kararın kesinleştiği bilgisi bize ulaşmıştır.” dedi.
İDDİANAMEYİ HAZIRLAYAN HAKİMLER FETÖ'DEN İŞLEM GÖRDÜ
İddianameleri hazırlayan hâkimlerin tamamının FETÖ’den işlem gördüklerini söyleyen Sağlam, “Bu arkadaşlarımız hakkında işlemleri yürüten kolluk görevlilerinin neredeyse tamamı FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarılmış, bazıları halen tutuklu olarak yargılanmaya devam ediyor. İddianameyi hazırlayan savcı Hakan Karaali (sicil:34191) ve arkadaşlarımızın cezalandırılmalarını talep eden duruşma savcısı İsmail Tandoğan (sicil:39622) 15 Temmuz darbe girişiminden saatler sonra 16 Temmuz günü ilk etapta açığa alınan savcıların arasında olması bu şahısların kimlikleri ve niyetleri hakkında yeterince bilgi vermektedir. Adı geçen bu iki savcı ile beraber bu arkadaşlarımıza örgüt yöneticisi oldukları gerekçesiyle ceza veren mahkemenin başkanı Hadi Çağdır (sicil:37378), üyeler Mustafa Başer (Sicil:40054) ve Mesut Özcan (Sicil:40180) da HSYK’nın 24 Ağustos 2016 tarih ve 426 sayılı kararıyla meslekten çıkarılmışlardır. Meslekten atılmalarının gerekçesi; terör örgütüyle üyelik, irtibat ve iltisaktır. Yani hâkim savcı cübbesi ve polis üniforması giyen teröristlerin oluşturduğu dosya üzerinden yürütülen bir yargılama sonucunda arkadaşlarımıza terörist damgası vurulmuştur.” ifadelerini kullandı.
TARTIŞMALI KARARA ORTAK TEPKİ
Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Bahattin Temel ve gazeteci Fikret Gültekin’e 6 yıl 3 ay hapis cezasının verildiği karar, kamuoyunda büyük tepki topladı. Siyasiler, gazeteciler ve STK temsilcileri kararın eski Türkiye’yi anımsattığını söyledi. Hüda-Par Genel Başkanı İshak Sağlam, FETÖ kumpası olarak değerlendirdiği davada verilen mahkumiyet kararına tepki gösterdi.
İLHAMİ IŞIK: ADALET SADECE 'BALYOZ'CULARA MI?
Yargı kararına sert tepki gösteren gazeteci İlhami Işık da, “Hüda-Par yöneticilerine verilen kararı protesto ediyorum. Ve diyorum ki siz, FETÖ-METÖ ile asla mücadele etmediniz ve etmiyorsunuz. Siz yeni Türkiye değil eski Türkiye’nin ta kendisisiniz. Ergenekon, Balyoz ve diğer davalarda niye yeniden yargılama kararı verdiniz ve doğru da yaptınız. Gerekçeleriniz FETÖ’cü polisler, FETÖ’cü savcılar, FETÖ’cü hâkimler karar verdiği için. HÜDA PAR davasında da bunların hepsi var. Neden aynı kararı vermiyorsunuz. Hukukçu değilsiniz” ifadelerini kullandı.
HERKES EŞİT, BAZILARI DAHA EŞİT
Avukat Cüneyt Toraman, çifte standardı, “Bu ülkede herkes eşit ama bazıları daha eşit” ifadeleriyle özetliyor. Toraman, “Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında FETÖ nedeniyle yeniden yargılamalar olmasına rağmen bu davalardaki FETÖ gerçeğinin gözardı edilmesi çifte standarttır. Yargı adaletsizlikleri, haksızlıkları, yanlışlıklar ayıklamak için vardır. Eğer adaletin kendisi çifte standart uygularsa bu nereye varacak? FETÖ’cülerin mağdur ettiği dindar kesimlerin arkasında bazı medya, gazete, televizyonlar yoktu diye mi yapılıyor bunlar? Hukukun hiç kimseden etkilenmemesi lazım.” dedi.
HUKUK CİNAYETİ
Hukukçu Toraman, “Hukuk kuralları ortadadır. Hüda Par davası çok açık ve net FETÖ’nün kumpaslarından birisidir. FETÖ hasım olduğu camialara adil yargılama yapmadı, yaptırmadı. En küçük olaylarda bile gidip Pensilvanya’dan talimat alan bir örgüt sisteminden bahsediyoruz. Diyorlar ki onlar ifadelerindeki itiraflarında, ‘Bazen bize talimat gelirdi şöyle karar verin diye, bazen de karar yazılı olarak gelirdi biz sadece imzalardık.’ Böyle bir yargılama yapıldı bu süreçte 28 Şubat, Vasat, Hüda Par gibi davalarda. Bu haksızlıkların bu dönemde kesinlikle düzeltilmesi gerekirken ağır ve yanlış kararlar devam ediyor. Hukuk cinayetidir bu.” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.