Doğu Türkistan için yürüyor...

Ailesinin büyük çoğunluğunun Çin’de hapislerde tutulduğunu söyleyen Uygur Türkü Erşidin Erkin, sesini duyurabilmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdüğünü söyledi.

İstanbul Güngören’den 1 Aralık tarihinde yola çıkan Erşidin Erkin (34), Sakarya'ya ulaştı. 2014 yılında Türkiye’de yaşayan annesinin ölmesini sebep göstererek ağabeyi ile birlikte Çin hükümetinden pasaport alan ve Türkiye’ye gelen Erşidin Erkin, Urumçi’de yaşadığı dönemde büyük zulüm yaşadığını belirtti.

Sabah erken saatlerde yeniden yola çıkan Erşidin Erkin, "1 Aralık'ta İstanbul'dan yürüyüşüm başladı. Türk dünyasının, Doğu Türkistan'ın, Uygur Türkleri'nin seslerini tüm Türkiye'deki tüm kardeşlerimize duyurmak için yürüyorum. Zulümde kalan 3 milyondan fazla kardeşimizin sesini duyurmak istiyorum.



İstanbul'dan Ankara'ya yürüyorum. İnşallah Ankara'dan da başka şehirlere devam edeceğim. Ben yürüyebildiğim kadar yürüyeceğim. Belki seneler sürecek, belki de 4-5 ay. Nereye kadar gidebilirsem o kadar yürüyeceğim. Ankara'da amacım ilk önce Cumhurbaşkanımız ile görüşmek. Cumhurbaşkanımızdan bizim zulümde kalan Uygur Türkü kardeşlerimize destek olmasını isteyeceğim" dedi.

Erkin'e uğradığı yerlerde vatandaşlar'da büyük  destek veriyor..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.