Ortalık karıştı: Gösteriler AB'nin kalbine sıçradı hızla yayılıyor..

Dün Fransa'dan Belçika'ya sıçrayan Sarı Yelekliler eylemlerinde kent adeta savaş alanına döndü.

Fransa'da litresi 9 liraya ulaşan dizeli protesto eden halkın gösterileri, sivil bir isyan noktasına ulaştı. Özellikle Paris sokaklarını da aşan bu çığlığın sesi Brüksel'e kadar ulaştı.

Dün Champ Elysee sokaklarından Brüksel meydanlarına taşınan eylemde şiddet baş gösterdi.

GÖSTERİLER ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ
Sokaklarda Fransa'ya destek veren göstericilerin protestosu hükümet karşıtı bir eyleme dönüştü. Özellikle sokakları yakıp yıkmaya başlayan eylemciler kaldırım taşları ile polislere saldırdı.

Eylemciler polis araçlarını tekmeleyip devirirken çok sayıda bina ve iş yeri de eylemcilerin saldırılarında hasar aldı.

DEVLET BİNALARINA SALDIRI
Öfkeli kalabalık sokakları savaş alanına çevirirken AB'nin kalbi olan Brüksel'de çok sayıda devlet binası da saldırıda zarar gören binalar arasında oldu.



POLİS ŞİDDETİ BAŞLADI
Eylemcilerin şiddet gösterilerine kayıtsız kalmayan polisler göstericilere krşı şiddet uygulamaya başladı. Atlı birlikler, panzerler ve özel polislerden oluşan çok sayıda güvenlik gücü göstericilere saldırdı.

Biber gazı ile göstericileri dağıtmaya çalışan polisler kalabalığıjn üzerlerine coplarla saldırdı. Bazı göstericiler yerlerde sürüklenerek gözaltına alınırken çok bazılarıysa yaralı olarak gözaltına alındı.

DİZEL PROTESTOSU
Fransa'nın başkenti Paris'te litresi 9 lirayı bulan akaryakıt nedeniyle halk Macron'un ekonomik politikalarını eleştiriyor. Özellikle Paris Champ Elysee merkezli gösteriler polis şiddeti de ortaya çıktı.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.