Sisi: İsrail ile işbirliği yapıyoruz!

Mısır'ın darbeci generali Abdulfettah el-Sisi, ülkesinin ordusunun Sina'da teröre karşı koymak maksadı ile İsrail ile işbirliği yaptığını itiraf etti.

Mısır'ın darbeci generali Sisi, CBS kanalında '60 Minutes' isimli televizyon programına verdiği röportajdan sonra pişman olduğu ve röportajın yayımlanmaması için kanalla görüştüğü ortaya çıktı.

Bu, Washington'daki Mısır büyükelçisi (Yasser Reda) aracılığı ile röportajın yayınlanmamasını istediğini ancak kanalın web sitesinde röportajın bir kısmı yayınlandı.

Darbeci Sisi röportajda, "İsraillilerle geniş bir işbirliğine sahibiz," diyerek Mısır-İsrail gizli işbirliğini ifşa etmiş oldu.

 Sisi, "Mısır, Sina'da Daeş örgütüne ait yaklaşık 1000 teröristle mücadele ediyor ve İsraillilerin hava yoluyla saldırılarına izin veriyoruz," dedi.

İsrail ile geniş işbirliği içerisindeyiz

Röportaj esnasında sorulan , "Bir zamanlar düşman olduğunuz İsrail ile ilişkileriniz nasıl?" sorusuna, Sisi "İsrail ile geniş işbirliği içerisindeyiz" diyerek cevap verdi.

Sisi, "Mısır, Sina'da terör örgütü DEAŞ'a karşı İsrail ile beraber savaşıyor" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.