Azerbaycan genç gazetecinin ‘’ölüm orucunu’’ konuşuyor

Azerbaycan'da bazı memurların ihtişamlı hayatını ve yaptıkları ihlalleri haberleştirmesiyle gündeme gelen bloger Mehmen Hüseyinov, "polislere İftira atmak’’ suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemece iki sene hapis cezasına çarptırıldı.

Azerbaycan'da bazı memurların ihtişamlı hayatını ve yaptıkları ihlalleri haberleştirmesiyle gündeme gelen bloger Mehmen Hüseyinov 2017 yılınının Mart ayında Bakü şehrinin Nesimi ilçesinde "polislere İftira atmak’’ suçundan gözaltına alındıktan sonra mahkemece iki sene hapis cezasına çarptırıldı.

Blog sayfasında yüzbinlerce takipçisi olan genç gazeteci hakkında, cezasını tamamlamasına 2 ay kala hapishane içinde görevlilere karşı ‘’mukavemet’’ etmesi gerekçe gösterilerek tekrar soruşturma açıldı. Mahkeme, Hüseyinov hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar tekrar hapsini istedi.

Hüseyinov'un Avukatları, konuya dair yaptıkları açıklamada, gerek ilk hepse atılması olayında ve gerekse de şuan ki açılan soruşturmanın hukuka aykırı olduğunu, Hüseyinov'un herhangi bir suça karışmadığını öne sürdü.

Tutuklamanın siyasi olduğunu belirten avukatlar, Hüseyinov'un süresiz ‘’ölüm orucuna’’ başladığını bildirdi.

Hüseyinov’un Avukatı Şehle Hümbetov bugün basın mensuplarına verdiği demecinde, "Ölüm orucu nedeniyle vücudu zayıf düşen müvekkilinin 30 Aralık'ta tamamen kendinden geçtiğini belirterek, "Hüseyinov, ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Buna rağmen grevine davam ediyor. Son günlerde doktorların ısrarı ile az da olsa su içmeye başladı. Ancak Mehmen, her şeyin bir bedeli olduğunu ve bu haksızlık son bulana kadar protestosuna davam edeceğini sonunda ölüm bile olsa vazgeçmeyeceğini düşünüyor’’ şeklinde konuştu.

Hüseyinov’un açlık grevi davam ederken dün de Başkent Bakü'de bir grup gazetecive ve aktivist protesto gösterisi düzenleyerek, Hüseyinov'un serbest bakılması için çağrı yaptı.

Öte yandan, Başta sınır tanımayan gazeteciler birliği ve uluslararası kurumlar, genç gaztecinin ivedilikle serbest bırakılması için hükumete çağrı yapıyor.
Azerbaycanlı yetkililer ise tutuklamanın siyasi olmadığını ülkede basın ve fikir özgürlüğünün olduğunu her şeyin kanun çerçevesinde yapıldığını ifade ediyor.

DİRİLİŞ POSTASI

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.