Valilik yalanladı ama skandal festivalin biletleri satışta_Vatandaş tepkili...

Van'da ikincisi düzenlenecek olan 'Gezgin Fest Van' adlı festivalde geçen yıl Tekvir Suresi ile alay edildiği belirtilmişti. Aynı festivalin bu yıl da gerçekleştirilecek olması tepkilere neden olurken Van Valiliği söz konusu festivalle ilgili bir başvuru olmadığını belirtti. Valiliğin açıklamasının aksine Biletix'te söz konusu festivalin biletlerinin satışta olduğu görüldü.Geçen yıl festivalde İranlı şarkıcı Mohsen Namjo'nın Tekvir Suresi'ni alaycı bir tavırla seslendirmesi görüntülere yansımıştı.

Van'da ikincisi düzenlenecek olan 'Gezgin Fest Van' adlı festival bu yıl da daha başlamadan tartışmalara neden oldu. Van Valiliği festivalle ilgili başvuru olmadığını belirtirken Biletix'de festivalin biletlerinin satışta olduğu görüldü.
KUR'AN AYETLERİ ALAYCI BİR ŞEKİLDE SÖYLENMİŞTİ
Geçen yıl ilki Van'da düzenlenen 'Gezgin Fest Van' adlı festivalde İranlı şarkıcı Mohsen Namjo'nın Tekvir Suresi'ni alaycı bir tavırla seslendirmesi görüntülere yansımıştı. Alkol tüketiminin had safhada olduğu festivalde Kur'an ayetlerinin böyle pervesızca şarkı malzemesi yapılması kamuoyu vicdanını yaralamıştı. Bu görüntülerin ardından söz konusu şarkıcıya ve festivali düzenleyenlere tepki gösterilmişti.
VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ, VALİLİK YALANLADI
Aynı organizasyonun bu yılda gerçekleştirelecek olması, yine ''Kur'an ayetleriyle dalga mı geçilecek?'' sorularının sorulmasına ve tepkilere neden oldu. Van Valiliği'ne iletine tepkilerin ardından, Valilik konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada, ''Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında bilinçli olarak, Van’da Haziran ayında Kur’an ayetleri ile alay edilecek bir festivalin planlandığı ve iptali için Van Valiliği ile Van Büyükşehir Belediyesine ait iletişim bilgileri verilerek aranması yönünde bilgiler paylaşılmıştır. Sosyal medya hesaplarında iddia edildiği gibi haziran ayında ya da öncesi veya sonrası bu tarz toplumumuzun hassasiyetleri, inancı ve kültürü ile bağdaşmayan bu veya benzeri organizasyonlara izin ya da destek verilmesi söz konusu değildir. Ayrıca bu amaçla valiliğimize veya Büyükşehir belediyemize de yapılmış herhangi bir müracaat söz konusu değildir. Kamuoyunda olumsuz algı oluşturmaya yönelik bu ve benzeri art niyetli olan ve çoğu sahte hesap olduğu değerlendirilen paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.
VALİLİK YALANLADI AMA FESTİVAL BİLETLERİ SATIŞTA
Van Valiliğinin festivali yalanlamasına rağmen, bilet satış sitesi Biletix'de festivalin biletlerinin satışta olması kafaları karıştırdı. İkincisi düzenlenecek olan festivalde bu yıl Mohsen Namjo'nun ismi yer almadı ama İran, GürcistanAzerbaycan ve Ermenistan gibi ülkelerden sanatçıların yer alacağı belirtildi. Böylece son anda İranlı şarkıcı Mohsen Namjo'nun da festivale katılabileceğinin mesajı verildiği düşünülüyor. 
NAMJO YOKSA DUMAN VAR
İranlı şarkıcı Mohsen Namjo'nun yanı sıra daha önce İhlas Suresi ile dalga geçen Duman grubunun da bu yıl festivale katılacak olması manidar bulundu. Grubun ‘Rezil’ şarkısındaki ‘lemyelit ve löp yutar’ sözleriyle İhlas Suresi’ndeki ‘Lem yelid velem yûled’ayetiyle alay ettiği için protesto çağrısı yapılmıştı. Grup üyesi Tangöze ise ‘Biz din istismarını eleştiriyoruz’ demişti.


Haber Vakti

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.