Devlet Bahçeli'den - EYT.- Emeklilikte Yaşa Takılanlar açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlıyor
Bahçeli'nin açıklamasından satır başları şöyle;

10 Mart iddiaları
Bu söylemler yanlıştır. Bunu denemek isteyenler varsa ortaya çıksınlar. Türk milleti 15 Temmuz'daki verdiği cevabı kat kat verecektir.

İdam açıklaması
Hiçbir zaman idamın kalkmasından yana olmadık. Eğer idamla ilgili adım atılacaksa MHP bu konuda var.

Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'daki saldırıya ilişkin ifadeleri
Siz de kalkıyorsunuz, artık ağzından mı kaçtı, şuurlu bir şekilde mi söyledi, 'İslam'dan kaynaklanıyor terör' diyorsunuz. Bu ne büyük bir talihsizlik.

Mansur Yavaş hakkındaki iddialar
Eski MHP’li olarak CHP’nin adayını tanımlamak yanlıştır. MHP’den oy çelmek için düşünülen bir kavramsa yanlıştır. Bir takım olaylar var. Yargı yolu sonuçlanıncaya kadar, Türkiye’nin gündemine oturdu. Kendilerinin yaptığı açıklamaların yetersizliği de dikkat alınırsa bu şahıs adaylıktan çekilmelidir. Bu şahsa da zarar verir. Siyasete de zarar verir. Kemal Kılıçdaroğlu bu şahsı getirdiği gibi siz buradan ayrılın da demelidir. Bir hukuki boyut var bir siyasi boyut var. Hukuki boyutu kısa sürede sonuçlandırmak mümkün değil gibi gözüküyor. Ama siyasi boyutu dikkate alınmalıdır.

Eğer seçilirse mahkeme de karar verdi, ne olacak? Mahkeme karar verirse mecburen ayrılacak. Yerine ne gelecek? Başkenti böyle bir sıkıntıya sokmak doğru mu? Bir adım atılmasının lazım. Getiren, Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisindeki bu yanlışı düzeltmesi lazım.

Binali Yıldırım açıklaması
Ben arkadaşlarıma güveniyorum. Her türlü görüşmemizde söylüyoruz. Yalnızca Binali Yıldırım için değil. Milliyetçi Hareket Partililer, varsa ilk başka kendi adaylarına, yoksa da Cumhur İttifakı'nın adayına oy verecektir. O yüzden Binali Yıldırım'a destek vereceğiz.


Emeklilikte yaşa takılanlar
Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belirlenir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı istikrar sağlayıcı güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilinir."

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.