ABD kuklası darbeci Hafter'in sözde birlikleri Trablus önlerinde bozguna uğratıldı.

Libya’da Trablus’u ele geçirmeye çalışan ABD kuklası darbeci Halife Hafter’e büyük darbe vuruldu. Akit’in bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Hafter yanlıları çatışmalarda yüzlerce ölü ve esir verdi

HAFTER’İN YEĞENİ ESİR..

Esir sözde subaylar arasında Hafter’in kız kardeşinin oğlunun da bulunduğu kaydedildi. Ayrıca birçok silah ve mühimmata da el konduğu bildirildi. Libya’da Bingazi, Derne, Tobruk gibi kentleri işgal altında tutan Darbeci Halife Hafter, dün Trablus’u ele geçirmek için askeri harekat başlattıklarını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Libya hükümeti OHAL ilan etmiş ve Hafter’in durdurulması için kendisine bağlı birliklere “vur” emri vermişti.

MISIR VE BAE’NİN VERDİĞİ AĞIR SİLAH VE ARAÇLARA EL KONDU

Trablus’un doğu bölgesindeki devrimci gruplar da Hafter’e bağlı güçleri durdurmak için hazır olduklarını belirtmişti. Karşılıklı açıklamaların ardından çıkan çatışmalarda farklı ülke vatandaşlarından toplam 431 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Çatışmalarda, BAE yönetiminin gönderdiği 21 zırhlı savaş aracına, Mısır yapımı 53 obüs ve 203 füzeye de el konulduğu belirtildi.

Kaynak: yeniakit.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.