Sahte oylar iptal edilirse AK Parti kazanacak

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından AK Parti'nin seçimin iptalini istediği İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki büyük usülsüzlüğün detayları ortaya çıktı.

İstanbul-Büyükçekmece'nin mevcut başkanı olan ve CHP tarafından yeniden aday gösterilen Hasan Akgün lehine sahte belge düzenlendiği, usulsüz seçmen kaydı yapıldığı belirtiliyor.

Bu işlemleri yapan İlçe Nüfus Müdürlüğü görevlisi M. Ö. S ve Akgün'ün bir akrabası 18.01.2019 tarihinde tutuklanmıştı. M. Ö. S'nın 21.000 seçmen kaydı yaptığı saptanmıştı.

SAHTE OYLAR İPTAL EDİLİRSE AK PARTİ KAZANACAK

CHP'li başkan Akgün'ün akrabası, Büyükçekmece'de 21.000 şahsı arazide inşaat halinde ki 7 bin konuta yerleştirmiş. O sahte 21 bin kişinin oyu iptal olursa Büyükçekmece'yi AK Parti kazanıyor. Ayrıca CHP lehine atılmış o oyların iptali durumunda Büyükşehir belediyesi de Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a geçebilir.

ARADA SADECE 4 BİN 200 OY VAR

Büyükçekmece'de 31 Mart seçimlerinde CHP adayı Akgün, 72 bin 853 oy almış, AK Parti adayı Mevlüt Uysal ise 68 bin 671 oy almıştı. İki aday arasındaki oy farkı sadece 4 bin 200 olarak görünüyor...

YSK'YA GİDİLECEK

AK Parti İl Başkanlığı önünde açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'deki olayla alakalı ilçe seçim kurulu ve il seçim kuruluna gittiklerini fakat sonuç alamadıklarını söyledi.

Yavuz, konuyu YSK'ya taşıyabileceklerini açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.