İsrail, Arap ülkeleriyle ‘saldırmazlık anlaşması’ imzalayıp Türkiye’ye mi saldıracak?

İsrailli Bakan Yisrael Katz, Arap ülkeleriyle yakın gelecekte ilişkileri daha da geliştirerek ‘saldırmazlık anlaşması’ imzalanmasını öngördüğünü belirtirken ülkenin Askeri İstihbarat Kurumu’nun yıllık olarak hazırladığı 2020 yılı değerlendirme raporuna göre, Türkiye’yi ‘tehdit’ listesine aldığı bildirildi.

İsrail Dışişleri ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Arap ülkeleriyle yakın gelecekte ilişkileri daha da geliştirerek ‘saldırmazlık anlaşması’ imzalanmasını öngördüğünü belirtti. Anlaşmayı yakın gelecekte imzalamayı ümit ettiğini belirten Katz, İsrail’de yayın yapan Kanal 13 televizyonuna yaptığı açıklamada "Bütün bunlar vizyondan, güç açısından barış ve güç açısından normalleştirmeden kaynaklanıyor. Bu ülkeler ABD ile birlikte İran'ın karşısında duruyor" şeklinde konuştu.

İsrail’le saldırmazlık anlaşması imzalamayı planlayan İsrail, tarihinde ilk defa Türkiye’yi tehdit listesine aldığı öğrenildi. İsrail’in Türkiye’yi 2020 yılı için hazırlanan senelik tehditler listesine aldığı öğrenildi. Times Of İsrael’in haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri İstihbarat Kurumu’nun yıllık olarak hazırladığı 2020 yılı değerlendirme raporuna göre, ‘tehdit’ listesine aldığı bildirildi.

Siyonizm alan genişletiyor
Arap ülkelerinde, Siyonizm tehdidinin farkına varan ülkelerin liderlerini bir bir hedef seçen İsrail, bu ülkelerin liderlerini indiriyor. Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Filistin’e destek açıklamaları yaptıktan aylar sonra darbeyle görevden uzaklaştırılıp hapishanede öldürüldü. Filistin’in yanında duran Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 15 Temmuz 2016’da İsrail kuklası FETÖ tarafından haince öldürülmeye çalışılmıştı. Türkiye’yi düşman gören Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkeler ise İsrail tarafından dost olarak görülüyor.

YENİ AKİT

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.