Ve korkulan oldu! Gizemli salgın ABD'ye sıçradı-Dünya Panikte!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan zatürreye benzetilen 'gizemli virüs' ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. Gelen son bilgilere göre 'gizemli hastalık' Tayland ve Japonya'yanın ardından ABD'ye de sıçradığı bildirildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) yapılan açıklamada, Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde aralık 2019'da ortaya çıkan yeni bir koronavirüsün neden olduğu hastalığın ilk vakasının tespit edildiği bilgisi verildi.

Reuters'a konuşan bir CDC sözcüsü, vakanın Washington eyaletinedeki Seattle kentinde teşhis edildiğini belirtti.

Olaya dair başka bir ayrıntı paylaşmayan sözcü, ayrıntılı bilgilerin yakın zamanda düzenlenecek bir basın toplantısıyla aktarılacağını söyledi

Çin'in Wuhan kentinde aralık ayından ortaya çıkan virüsten etkilenenlerin sayısı 198'e yükseldi. Çin'de en az 3 kişinin öldüğü belirtildi. Bağımsız kaynaklar bu rakamın çok daha fazla olduğunu ileri sürerken, ABD'de ve bazı Asya ülkelerinde Çin'den gelen yolcular için havalanlarında sağlık taraması başlatılmıştı.... Virüs, Tayland ve Japonya'ya da sıçramış durumda. Güney Kore'de ise 35 yaşındaki bir kadın benzer belirtilerle karantinaya alındı.

ÇİN'DE "GİZEMLİ HASTALIK"
Söz konusu salgın, 2002 ve 2003'te yüzlerce kişinin ölümüne yol açan şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgınını hatırlattığından ülkede endişeye yol açmıştı.

Çinli yetkililer, gizemli hastalığa ilişkin yapılan ilk incelemelerin, hastalığın SARS, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS), influenza, kuş gribi ve adenovirus olmadığını gösterdiğini ifade etmişti.

Hong Konglu uzmanlar, virüsün genetik yapısının SARS ile yüzde 80 örtüştüğünü belirtmişti.

Hong Kong, Tayvan, Güney Kore, Japonya ve Tayland'da da hastalık belirtilerini gösteren kişiler tedavi altına alınmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.